"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 4 d’octubre del 2009

FEINES D'OCTUBRE

Plantada en bancal de col i enciam.
Al jardí a l’octubre, ja es nota la tardor i la principal tasca és recollir les fulles que comencen a caure. També podem sembrar o refer la gespa i si volem podem plantar prats naturalitzats. Podem continuar la poda o retallada de tanques vegetals, sembra de flors de hivern pensaments, violes, clavellines. I cal preparar els parterres per plantar els bulbs com narcisos, jacints i tulipes. Si volem plantar arbustos caldrà començar a pensar i preparar la zona per la plantació. És bo aplicar compost i adobs naturals al voltant de les plantes per que aprofitin les pluges de tardor i facin el darrer creixement abans del fred.
Si tenim fruiters recollirem,els codonys, les pomes i peres. També cal fer la verema i és poden recollir avellanes i nous. També comença la temporada dels bolets, si us plau sigueu respectuosos amb el bosc.

Al hort cal sembrar i plantar enciams, bledes, espinacs, cols, escaroles, chicoina, pastanagues, cebes,bròquil. També podem recollir els darrers fruits del hort tomates,pebrots i albergínies, mongetes i carbassons. Cal preparar les parcel·les buides amb conreus per adob en verd per protegir el sol durant el hivern i a la primavera els enterrarem per donar una bona estructura i fertilització al sol. Si no podem plantar totes les zones buides cal tapar-les en malles o afegir compost.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...