"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dijous, 15 d’octubre del 2009

BLOG ACTION DAY: Un Apunt pel Canvi Climàtic




Si practiques la jardineria, ja estàs col·laborant amb la reducció de CO2 a l’atmosfera, aquest és el principal ingredient que cal eliminar i reduir en el nostre fer quotidià. Diferents estudis demostren que cal mantenir els 350 ppm de CO2 a l’atmosfera. Però ja ens hem passat, estem a les 387 ppm de CO2. Per tant, cal que reduïm les nostres emissions i com a mínim no augmentar-les.

Com us deia si us agrada la jardineria i les plantes: les sembreu, les planteu i les feu créixer, esteu ajudant a que hi hagi més fulles i més clorofil·la. Per tant més fotosíntesi i més consum per part de les plantes de CO2.

Més a més, si esteu pensant canviar a un tipus de jardineria més sostenible i més natural. Serà un gran gest de la teva part amb la mare Terra.

PER EXEMPLE: Utilitza compost com condicionador del sol i aport ació de nutrients. Redueix la gespa a les àrees on necessitis estar-hi. Canvia a maquines elèctriques en lloc de benzina, si el disseny i l a mida del teu jardí ho permet. I si vol ser innovadora començar aprovar plantes amigues, diversificar i oblidar els productes fitosanitaris, provar tècniques més biològiques amb l’ús de paranys atraients o tècniques ecològiques per actuació sobre l’hàbitat: introduint insectes com les marietes per equilibrar el ecosistema del teu jardí.

Si creus que cal mantenir-se o vols més informació visita la web: http://www.350.org/ i estigues preparat pel dia 24 d’octubre: DIA INTERNACIONAL PEL CANVI CLIMÀTIC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...