"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dilluns, 29 de desembre del 2008

PLANTES COMPANYES

La Zínnia o rosa mística atrau insectes beneficiosos.

La combinació de diferents espècies de plantes per protegir-se, és el que anomenen plantes companyes o amigues. La diversitat que ens aporta al jardí te efectes beneficiosos perquè ens ajuda a mantenir l'equilibri entre espècies.

Els ocells, els insectes i els petits animalons que viuen als jardins i als horts poden alimentar-se i així mantenir les poblacions d'insectes sense que es converteixin amb una plaga.

Les plantes poden repelar insectes per les seves olors, per exemple: alls i roses; o bé atraure'ls com el tanacetum atrau les marietes. També hem de tenir en compte que hi han plantes que no conviuen bé juntes.

Combinar plantes altes com tomateres i darrera d'elles enciams al estiu, facilita el creixement del enciam a l'ombra de la tomatera.

Afegir plantes de flor i herbes aromàtiques al jardí és una tècnica utilitzada des de temps immemorables.

Si volem girar el nostre jardí-hort a un maneig sostenible, sense ús de pesticides sintètics, cal mantenir un petit ecosistema autònom, per això cal que mantinguem la diversitat. Cal crear un jardí imitant la natura, per tant evitar el conreu a files, fer rotacions, aportar matèria orgànica evitar tanques vegetals d'una única especie.

Fer el canvi es tant fàcil com crear diversitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...