"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

divendres, 5 d’agost del 2016

Els Jocs Olímpics de Rio 2016 i el Medi Ambient




Avui s'inauguren els Jocs Olímpics a Rio de Janeiro 2016, com acostuma a passar cada quatre anys la celebració dels jocs porta critiques de tota mena, algunes a favor i altres en contra. I aquesta vegada no serà diferent. També els contratemps de darreres hores en les instal·lacions han estat presents en les noticies d'aquesta setmana prèvia a la cerimònia d'obertura del Jocs de Rio.

Aquesta vegada es van plantejar com 'les olimpíades verdes per un planeta blau', però encara que han aconseguit reduir la contaminació en un 48 %,  no han pogut arribar a tenir una planificació total de les aigües brutes que arriben a la badia, on s'han de celebrar diferents proves de vela, natació i windsurf entre altres.

De totes maneres, crec que encara que sempre la ciutat organitzadora pateix diferents problemes, els avantatges acaben superant els desavantatges en un esdeveniment, on es posen en practica alguns conceptes difícils d'aconseguir normalment entre paisos d'arreu del mon com l'amistat, la diversitat, la tolerància, la solidaritat i molts altres.

Jo desitjo sort a totes les persones que competiran, visitaran i als brasilers i brasileres amfitriones d'un esdeveniment que per primer cop es celebra en un país de l'Americà del Sud.

I us deixo un vídeo de una gimnasta que potser farà historia.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...