"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 3 de juliol del 2016

Amanida de Llenties. #IYP2016. (Any Internacional De Les Llegums).

Avui per dinar una amanida de llenties molt senzilla de fer, aprofitem que aquest any es celebra l'Any Internacional de les Llegums.


És un plat d'estiu que es menja fred, només cal tenir llenties de bona qualitat, jo les compro a la menuda, de la varietat pardina i ecològiques, provinents de l'Aragó de Ecolecera. Les tomates i la ceba són també ecològiques del meu hort.

Per preparar el plat, poso en remull les llenties unes tres hores, després les aclareixo i utilitzo l'olla a pressió per cuinar-les uns 7 minuts quan comença a girar la vàlvula. Llavors les trec, deixo que es refredin, afegeixo la ceba i els tomàquets  tallats ben petits i a la nevera.

És  un plat ideal per un dia sense carn i un àpat  complet si el combineu amb arròs, perquè ajuda a assimilar les proteïnes vegetals de les llenties i si voleu aprofitar al màxim el ferro, un suc de llimona o taronja que porta força vitamina  C, que afegida a  la del tomàquet ens ajudarà a fer d'aquesta recepta, un plat perfecte per una dieta super nutricional i ben fresqueta per aquest estiu de calor.

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...