"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dijous, 26 de maig del 2016

Nou incident a la nuclear d'Ascó durant la càrrega de combustible

A la web d'Ecodiari ha sortit aquesta noticia que crec que pot ser del vostre interés.
Els gestors de la planta atòmica detecten un valor "lleugerament inferior" d'aquesta substància a l'aigua, utilitzada com a sistema de control del reactor


Els ecologistes reclamen el tancament d'Ascó I, de què critica la manca de cultura de seguretat. Foto: Arxiu ND.

La central nuclear d'Ascó II ha hagut d'aturar momentàniament els treballs de la 23a recàrrega de combustible després de detectar un "valor lleugerament inferior al requerit" en una de les mostres de concentració de bor en l'aigua. Utilitzat com a sistema de control de la reacció atòmica, les mesures han de permetre constatar la uniformitat d'aquesta concentració de bor en totes les parts inundades durant la realització dels treballs.

Arran la detecció en una de les mostres dels diferents punts de mesurament d'un valor per sota del nivell estipulat, els gestors de la planta atòmica, segons han notificat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN), han aturat temporalment el procés de recàrrega fins a assegurar que es complien els valors mínims requerits. Un cop normalitzada la situació, han afegit, s'ha reprès el procés de recàrrega, que ja es troba en la seva fase final.

Segons l'Associació Nuclear Ascó Vandellòs II, titular de la central, l'incident no ha tingut conseqüències per a les persones ni per al medi ambient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...