"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dissabte, 4 de juliol del 2015

Clorosis Fèrrica en Arbres


La clorosis fèrrica és la manca de ferro soluble al sòl per que les arrels el puguin aprofitar. És un enzim essencial en el procés de la fotosíntesi. 

Potser que al sòl hi hagi ferro però no estigui en forma soluble, degut a un pH bàsic, més alt de 7 precipiti i es trobi en forma insoluble. En sòls massa calcaris també tenim el mateix problema.
Tanmateix un excés en manganès també fa dificil que el ferro estigui en forma soluble. 

Altres problemes que poden fer que la planta pateixi clorosis fèrrica poden estar relacionats amb sols molt compactats, que no permeten una bona respiració a les arrels o excés de reg que doni lloc a sòls entollats.


També les aplicacions de coure poden dificultar l'absorció del ferro per part de la planta.
Les solucions són la correcció dels problemes en primera instància i després afegir ferro en forma fàcilment soluble perquè les arrels del arbre l'absorveixin i la fotosíntesi restableixi el contingut necessari per un bon desenvolupament del sistema foliar.

El ferro el podem afegir en la forma clàssica de posar claus i trossos de llauna quan plantem amb un sòl que coneixem que té tendència a la falta de ferro soluble. També podem fer aplicacions correctives de sulfat de ferro o les aplicacions de quelats, que ajuden principalment a fer que el ferro al sòl es solubilitzi i la planta el pugui absorbir amb facilitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...