"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dijous, 4 de desembre del 2014

Les autoritats equatorianes confisquen un autobús que transportava activistes contra el cambo climàtic

De la web Democracy Now us deixo aquest article sobre un grup medi ambiental, els yasunidas, que defensen el Amazones al Equador. (traducció automàtica)

Una caravana de ambientalistes que viatjaven cap al cim de l'ONU sobre canvi climàtic a Lima, Perú va ser detinguda per les autoritats equatorianes i el seu autobús ha estat confiscat. Els activistes del grup Yasunidos partir de Quito dilluns, per denunciar l'extracció de petroli del Parc Nacional Yasuní, una zona de l'Amazones reconeguda per la seva diversitat biològica. El grup afirma que van ser aturats set o vuit vegades durant les primeres 24 hores de viatge i finalment es van quedar encallats al costat d'una autopista ahir a la nit, quan les autoritzats confiscar el seu autobús. Des Conca, Equador es comuniquen amb nosaltres dos convidats: Elena Gálvez, coordinadora de la caravana contra el canvi climàtic i una dels membres de Yasunidos, un grup que s'oposa a l'extracció de petroli del Parc Nacional Yasuní; i Ariel Goodman, periodista que viatja a la caravana.

TRANSCRIPCIÓ
AMY GOODMAN: Acabem el programa a Amèrica Llatina, parlant d'una caravana, Joan.

JUAN GONZÁLEZ: Una caravana formada per 17 activistes mediambientals que es dirigeix a la Cimera del Clima de les Nacions Unides a Lima, Perú, ha estat detinguda per les autoritats de l'Equador, que han confiscat l'autobus en què viatjaven. Activistes del grup Yasunidos partir de Quito dilluns per denunciar l'extracció de petroli al Parc Nacional Yasuní a l'Equador, una zona de l'Amazònia reconeguda per la seva diversitat biològica. El grup diu que van ser detinguts en set ocasions durant les primeres 24 hores del seu viatge fins que finalment van ser abandonats a la carretera ahir a la nit, quan les autoritats van confiscar l'autobús escolar en què viatjaven.

AMY GOODMAN: Per a més informació, anem a Quito, Equador, on ens acompanyen dos convidades: Elaina Gálvez, coordinadora de la Caravana Climàtica, membre de Yasunidos; i Ariel Goodman, periodista que treballa per la ràdio comunitària d'equador Wamra, així com per altres mitjans. Ella està viatjant al costat de la Caravana Climàtica. Començarem amb Ariel. Tenim només un minut per totes dues. Expliqueu el que va passar, com va acabar en un lloc de la policia ahir a la nit.

ARIEL GOODMAN: Hola Amy, gràcies per convidar-nos al programa. Bàsicament, el que va passar ahir a la nit és el resultat de l'assetjament que la policia ha dut a terme contra el nostre viatge durant les últimes 24 hores. Com Juan dir, hem estat detinguts unes vuit vegades en les últimes 24 hores, fins que ahir a la nit vam anar traslladats a un lloc desconegut. Era una estació de policia en una carretera sense il·luminació. No hi havia il·luminació en un entorn de quilòmetre a la carretera, i vam estar allà detinguts fins a les 4:00 del matí, tractant de trobar el nostre propi transport.

AMY GOODMAN: Elaina, per què creu que estan sent detinguts d'aquesta manera i per què ha estat confiscat el seu autobús?

Elaina GALVEZ: Crec que potser és perquè el president de l'Equador, Rafael Correa, no vol que el món sàpiga el que està succeint al parc nacional del Yasuní, un dels llocs amb major biodiversitat al món i el que està succeint amb els drets polítics del col·lectiu Yasunidos, als que se'ns està negant el nostre dret al referèndum popular que vam proposar al govern d'Equador.

AMY GOODMAN: Continuarem seguint el seu viatge. Estarem a Lima, Perú, cobrint la Cimera sobre el Canvi Climàtic de l'ONU la setmana que ve. Elaina Gálvez i Ariel Goodman, moltes gràcies per estar amb nosaltres. Elaina, membre del grup Yasunidos.

Traduït i editat per Igor Moreno i "Democracy Now" en Espanyol ": / és.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...