"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimarts, 2 de desembre del 2014

COP20 a LIMA (Peru).

La COP és la Conferència de les parts aquest és el vintè any que es celebra, des de el 1994, quan la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (CMNUCC o UNFCCC per les sigles en anglès) va entrar en vigor.

El seu objectiu és reduir les concentracions de gasos d'efecte hivernacle (GEH) a l'atmosfera. La Conferència de les Parts és l'òrgan suprem de la Convenció. Aquest any li toca a Lima la capital del Peru portar-la  a terme.  I comencen amb el documental 'Oro Amazónico' aquí teniu un resum.



En aquest moment 195 països han presentat els seus instruments de ratificació i es reuneixen un cop a l'any, per dues setmanes, per examinar l'aplicació de la Convenció i desenvolupar el procés de negociació entre les parts davant de nous compromisos.

En virtut de la Convenció, les seves responsabilitats són:

Demanar i compartir la informació sobre les emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEH), les polítiques nacionals i les pràctiques òptimes.
Posar en marxa estratègies nacionals per abordar el problema de les emissions de GEH i adaptar-se als impactes del canvi climàtic previstos, així com determinar la prestació de suport financer i tecnològic als països en desenvolupament.
Cooperar per preparar-se i adaptar-se als efectes del canvi climàtic.

Sempre s'esperen resultats ambiciosos per reduir les emissions, però la gegant negociació de 195 nacions per posar-se d'acord és molt lenta i difícil, perquè els interessos de cadascuna de les parts són molt diferents.

En 20 anys, per molts de nosaltres espectadors s'ha aconseguit poc i demanem que les resolucions en reduccions de GEH i el creixement de les energies renovables siguin més ambiciosos per aturar el canvi climàtic. Esperem que aquest cop els acords vagin més lluny i ens acostem a un canvi real, on reduïm la dependència dels combustibles fòssils, fonts d'energia contaminant i no renovable. I s'aposti per implementar energies renovables i netes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...