"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dijous, 19 de desembre del 2013

Última hora: es confirma l'amnistia per als 30 de l'Àrtic El Parlament rus es pronuncia a favor de l'amnistia dels 30 de l'Àrtic

De la web de greenpeace.org  us deixo aquesta bona noticia del alliberament dels dentingut per salvar l'artic.
Reportatge - 18 desembre 2013
- Fa breus moments la Duma ha realitzat la votació definitiva que estén el decret d'amnistia als acusats de càrrecs de vandalisme , el que suposa que els 30 de l'àrtic ja no s'enfrontaran a la justícia russa .

- Fa breus moments la Duma ha realitzat la votació definitiva que estén el decret d'amnistia als acusats de càrrecs de vandalisme . Això suposa que els 30 de l'Àrtic podran tornar a casa quan disposin de visat per abandonar el país i no hauran de tornar a la presó .

 

Els activistes de Greenpeace que han estat dos mesos a la presó després d'una acció de protesta pacífica a l'Àrtic s'han sentit alleujats després que el Parlament Rus hagi votat a favor de concedir l'amnistia . No obstant això han declarat : "No hi ha amnistia per l'Àrtic " .

La Duma ha votat avui una esmena que estén el decret d'amnistia als acusats de càrrecs de vandalisme . D'aquesta manera s'inclou als 30 de l'Àrtic , 28 activistes i dos periodistes independents que van ser arrestats fa tres mesos després d'una protesta pacífica en una plataforma petrolífera operada per Gazprom i situada a l'Àrtic . A les 13:00 h ( hora espanyola ) tindrà lloc la votació definitiva , però l'única possibilitat que els 30 de l'Àrtic no siguin inclosos en l'amnistia és que aquesta sigui rebutjada en la seva totalitat , cosa que l'organització considera molt improbable .

És gairebé segur que els procediments legals contra els 30 de l'Àrtic arribin a la seva fi i els 26 que no són de nacionalitat russa seran lliures per tornar a casa amb les seves famílies quan les autoritats russes els concedeixin els visats de sortida.

" Estic alleujada però el meu ànim no és de celebració. He passat dos mesos a la presó per un delicte que no he comès i m'he enfrontat a càrregues criminals absurdes . Ara sembla que aquesta saga podria acabar aviat i podria no faltar molt perquè puguem tornar amb les nostres famílies . Ara els meus pensaments estan amb els companys russos , ja que si accepten aquesta amnistia haurien antecedents penals al seu país per una cosa que no han fet . Tot perquè ens vam posar en peu per protegir l'Àrtic " , ha declarat Ana Paula Maciel , de Brasil. Ella era una de les persones que es trobava en aigües internacionals quan l'Arctic Sunrise va ser abordat pels comandos de la guàrdia armada russa abans de ser remolcat a Murmansk .

" Potser d'aquí a poc estigui a casa amb la meva família però la veritat és que mai hauria d'haver estat acusat ni empresonat . Naveguem fins a l'Àrtic per ser testimonis de la gran amenaça mediambiental però el nostre vaixell va ser capturat per homes encaputxats que portaven pistoles i ganivets . ara l'odissea gairebé ha acabat i potser aviat siguem totalment lliures però no hi ha amnistia per l'Àrtic . potser aviat estiguem a casa , però l'Àrtic seguirà sent un delicat tresor sota l'amenaça de les grans petrolieres i les creixents temperatures . Vam allà a protestar contra aquesta bogeria . Mai vam ser els criminals " , ha declarat Peter Willcox , capità de l'Arctic Sunrise .

Assumint que el decret s'aprovi en una tercera vista durant el dia d'avui, no està del tot clar si els 30 de l'Àrtic que no són russos podran sortir del país . Avui en dia no tenen els segells necessaris en el seu passaport , en haver estat portats a Rússia per comandos després de ser il · legalment detinguts en aigües internacionals . En acceptar l'amnistia no estan assumint la seva culpabilitat però la causa legal contra ells arribarà a la seva fi . El destí de l'Arctic Sunrise , actualment ancorat en Murmansk , segueix sent incert , tot i l'ordre d'un jutjat internacional d'alliberar després d'una demanda del Govern neerlandès .

La campanya per l'alliberament dels 30 de l'Àrtic ha donat lloc a 860 protestes en 46 països i més de 150 ciutats arreu del món , a més que més que 2,6 milions de persones han escrit a l'Ambaixada russa . Entre els suports rebuts a la campanya s'inclouen els de Paul McCartney , Madonna , Jude Law , l'actriu guanyadora d'un Oscar Marion Cotillard , Ewan McGregor , Juliette Lewis , Ricky Martin , Edward Norton , Gael García Bernal , Ricardo Darín , Alejandro Sanz o Pedro Almodóvar , que destaquen entre moltes més personalitats famoses que també van recolzar la campanya .

Es van rebre suports polítics per part de la presidenta del Brasil Dilma Rousseff , Angela Merkel , David Cameron , François Hollande , Ban Ki -moon i Hillary Clinton . A més , 12 premis Nobel de la Pau van demanar també la llibertat dels 30 de l'Àrtic . Entre ells , Desmond Tutu , Aung San Suu Kyi i Lech Walesa .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...