"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

divendres, 18 d’octubre del 2013

MILFULLES (Achillea millefolium)


Al abril passat vaig comprar un petita planta de millfulles de la varietat rosea, les flors són rosades. La vaig plantar amb un test i s'ha desenvolupat molt bé, aviat la transplantaré al sòl. 

La milfulles té molts noms comuns arreu de la mediterrània altre nom molt utilitzat és camamilla vera, el seu nom botànic és Achillea millefolium,  és una herba perenne que pertany a la família de lesasteràcies.
Originaria del Àsia i la zona  mediterrània humida.

Com planta cultivada per les seves virtuts s'ha estes arreu dels continents, com Amèrica i Austràlia. S'adapta a molt habitats que siguin relativament humits , però amb bon drenatge no li agrada sòls enbasats, a més alçada més aromàtica amb més contingut amb olis essencials. Resisteix glaçades de -12 graus centígrades. La cultivarem a ple sol o en contenidors a ple sol.

Té moltes propietats medicinals tant per us intern com extern. En infusió com astringent i antidiarreica, per les varius i circulació sanguina, antiinflamatòria per el seu contingut d'àcid salicílic, atenció als al·lèrgics aquest component. En us extern per banys o aplicació en ferides com cicatritzant, antihemorroïdal, bona per controlar menstruacions abundants

Llista de noms: camamilla de les ribes, camamilla de Meranges, camamilla de muntanya, camamilla de prat, camamilla del tros, camamilla dels aragonesos, camamil·la vera, camamilla vera, cap de bou, cap de moro, centenrama, centfulles, cordonet, curatalls, espina de peix, estronca-sangs, filera, fileres, fror de ploma, gamusa, gamuses, herba bouera, herba conillera, herba d'anyell, herba de cent fulles, herba de corder, herba de ferides, herba de l'angina, herba de la Coma, herba de les cent fulles, herba de les ferides, herba de les mil fulles, herba de les nou camises, herba de mil fulles, herba de tall, herba de talls, herba de tos, herba de xai, herba del mal de coll, herba dels conills, herba dels llapins, herba dels talls, herba fina, herba per al sucre, lladracà, milenrama, milflors, milherbes, percala, pixacà, sardineta i setge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...