"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 4 d’agost del 2013

EL Príncep Carles d'Anglaterra adverteix cultius transgènics el risc de provocar el desastre ambiental més gran de la història


Del diari The Telegraph us deixo aquest article de Jeff Randall  del agost del 2008, sobre l'opinió del Princep Carles d'Anglaterra sobre els transgènics. Espero que sigui del vostre interes. Traducció automatica.

Per Jeff Randall

El desenvolupament massiu dels cultius modificats genèticament pot arribar a causar el pitjor desastre ambiental del món, el Príncep de Gal · les, ha advertit.

El Príncep de Gal · les: "Si aquest és el futur, no comptin amb mi '
George Pitcher: Prince Charles pits fe en contra dels cultius transgènics

En la seva intervenció més oberta sobre la qüestió dels aliments transgènics, el Príncep va dir que les empreses multinacionals estaven duent a terme un experiment amb la natura, que s'havia anat "molt malament".

El Príncep, en una entrevista exclusiva amb el Daily Telegraph, també va expressar el temor que els aliments es quedaria sense causa dels danys que es van causar al terra de la terra per la investigació científics.

Va acusar les empreses de dur a terme un "experiment gegantí crec amb la natura i tota la humanitat que ha passat molt malament".

"Per què si estem front a tots aquests reptes, el canvi climàtic i tot?".

Basant-se en "corporacions gegants" d'aliments, va dir, es traduiria en "absolut desastre".

"Això seria la destrucció absoluta de tot ... i la manera clàssica d'assegurar que no hi ha menjar en el futur", va dir.

"El que hauríem d'estar parlant és de la seguretat alimentària no és la producció d'aliments - que és el que importa i això és el que la gent no va a entendre.

"I si pensen que el seu alguna manera va a funcionar, ja que van a tenir una forma d'enginyeria genètica enginyosa després d'una altra, de nou m'expliqui, ja que es garanteix que causa el major desastre ambiental de la història."

Els petits agricultors, en particular, serien les víctimes de "corporacions gegants" fer-se càrrec de la producció massiva d'aliments.

"Crec que la partida per al desastre real", va dir.

"Si creuen que aquest és el camí a seguir .... que [es] a acabar amb milions de petits agricultors de tot el món sent expulsats de les seves terres en les aglomeracions urbanes insostenibles, immanejable, degradat i funcionin d'horror innombrable."

El príncep dels comentaris franques de Gal · les tornarà a obrir tot el debat sobre aliments GM.

Ells ho van a posar en un curs de col · lisió amb la comunitat científica internacional i Downing Street - que ha permès 54 assajos de cultius GM a Gran Bretanya des de 2000.

La seva intervenció es produeix en un moment crític. Hi ha una pressió intensa per més productes transgènics, no menys, a causa dels creixents costos dels aliments i l'escassetat generalitzada.

Molts científics creuen que la investigació de GM és l'única manera de garantir l'alimentació de la creixent població del món, el planeta es veu afectada pel canvi climàtic.

Seran consternats per un perfil tan alt i la contribució controvertida des del Príncep de Gal · les en un moment tan delicat.

El Príncep es va preparar per al major vessament de crítiques per part dels científics des que va acusar els enginyers genètics de portar-nos en "regnes que pertanyen a Déu i només a Déu" en un article al Daily Telegraph el 1998.

En l'entrevista amb el príncep, que té una granja orgànica a la seva finca de Highgrove, va oferir l'esperança que el sistema agrícola britànica fomentant cada vegada més familiar granges cooperatives.

En ser qüestionat sobre si ell estava tractant de fer retrocedir el rellotge, va dir: "Jo no crec que em sento molt No va a l'inrevés En realitat, és el reconeixement que estem amb la natura, no contra ella hem anat treballant .... contra la naturalesa per molt temps ".

El Príncep de Gal · les va citar el dany ambiental generalitzat a l'Índia causat per la febre de produir en massa d'aliments GM.

"Mira a la Revolució Verda de la Índia. Treballar durant un curt temps, però ara el preu s'està pagant.

"He estat al Panjab, on vostè ha vist els desastres que s'han produït com a resultat de l'excessiva demanda de reg a causa de les llavors i grans híbrids que s'han produït, que demanen grans quantitats d'aigua.

"[El] freàtic ha desaparegut. Tenen enormes problemes amb el nivell d'aigua, amb problemes dels plaguicides i les complicacions que ara estan arribant a casa a dormir.

"Mira l'oest d'Austràlia. Grans problemes de salinització. He estat allà. Ho has trobat. Alguns dels enfocaments excessives a les formes modernes de l'agricultura."

Ell va dir que els científics estaven posant massa pressió sobre la natura.

"Si no està treballant amb l'assistència física que causa innombrables problemes. Que arribar a ser molt costós i molt difícil de desfer.

Col · loca càrregues impossibles a la natura i condueix a l'acumulació de problemes que es fan més difícils de resoldre ".

En un discurs l'any passat el Príncep de Gal · les va advertir que el món s'enfronta a una sèrie de desastres naturals dins dels 18 mesos llevat que s'acordi un pla d'acció 15 milions de lliures per salvar els boscos tropicals del món.

S'ha posat en marxa el seu propi projecte de selva tropical amb 15 de les empreses més grans del món, experts ambientals i econòmiques, per intentar trobar formes d'aturar la seva destrucció.

Fa només dues setmanes els investigadors de GM britànics van pressionar ministres per als seus cultius a tenir en instal · lacions d'alta seguretat o en camps en llocs secrets en tot el país per evitar que siguin atacats i destruïts.

Ells es van pronunciar després que manifestants van arrencar cultius en un dels dos assajos de GM per ser aprovades al Regne Unit aquest any.

Els científics afirmen que els reiterats atacs contra els seus assajos estan sufocant la investigació fonamental per avaluar si els cultius transgènics poden reduir l'impacte dels costos i mediambientals de l'agricultura i si creixeran millor en ambients hostils on les sequeres han devastat collites.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...