"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimecres, 7 d’agost del 2013

Assassinat al Brasil un biòleg espanyol conegut per la seva lluita ecologista al Parc Estatal de Cunhambebe

Un altre defensor dels boscos primaris i la seva diversitat assassinat per amor a la natura. Una gran injustícia. Us deixo informació apareguda en diversos mitjans avui. Aquest es transcrit del bloko.info.

El Parc Estatal de Cunhambebe va ser reconegut com area protegida al 2008 amb 38.500 ha. és el segon parca nacional brasiler més gran s'hi troben edificacions colonials , fauna i plantes atlàntiques de gran valor biològic per la seva gran biodiversitat. Compta amb 13 conques hidrogràfiques molt importants com subministra d'aigua potable. Tres pics: Pic de Sinfronio de 1500, Angra dos Reis i Pic de les Tres Orelles amb 1100. El nom del parc es donat per un cacic que el 1560 es va revoltar contra els portuguesos amb l'ajuda dels indis Tupinamba.

07.08.2013
Foto: el pais, imatge cedida per la seva vidua.

EP.- El biòleg espanyol Gonzalo Alonso Hernandez, de 49 anys i conegut pel seu activisme en defensa del medi ambient enfront dels caçadors clandestins i els ramaders, ha aparegut mort amb diversos trets al cap en l’Estat brasiler de Rio de Janeiro, segons ha informat l’edició digital del diari brasiler O Globo.

El cadàver de Gonzalo Alonso, que residia des de feia deu anys a la zona i portava desaparegut des del passat diumenge, va ser localitzat ahir dimarts prop d’una cascada al Parc Estatal de Cunhambebe, a la localitat de Rio Claro. Segons les primeres informacions, algú havia tallat les línies telefòniques i havia danyat el cablejat elèctric del domicili de l’espanyol, en el portal han aparegut petjades de sang.

La policia ha obert una investigació per determinar si s’ha tractat d’un robatori amb violència, un acte de venjança o un crim passional, però un responsable de la policia, Marc Antoni Alves, ha indicat a O Globo que tot apunta que la causa més probable del crim han estat les denúncies que duia a terme l’espanyol contra els caçadors furtius d’espècies en vies d’extinció.

El biòleg pertanyia a l’Institut Terra i al Consell Municipal de Medi Ambient. L’esposa de Gonzalo Alonso, Maria de Lurdes Pena Campos, havia informat a les autoritats que el seu marit havia tingut problemes amb els caçadors furtius, amb els extractors il·legals de margalló i amb els ramaders que provoquen incendis per guanyar espai en el citat parc nacional.

Les autoritats estan a l’espera de les conclusions de l’Institut Mèdic Legal (IML) de Angra dos Reis, on s’ha realitzat l’autòpsia, que s’afegiran a la investigació ordenada per Marco Antonio Alves per determinar les possibles causes de la mort del biòleg espanyol. Entre les proves adjuntes figuren les imatges d’una càmera de vídeo instal·lada a les oficines de l’Institut Estatal d’Ambient (INEA), situades dins del Parc de Cunhambebe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...