"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 9 d’octubre del 2011

Els 5 Tops dels productes químics que s'han d'evitar en els aliments

Font: DoYourPart


Per alimentar la teva familia de forma saludable, caldria que evitessis els següents 5 productes químics que es troven en els aliments.

1) el nitrat de sodi i nitrit de sodi
Aquests dos ingredients similars s'utilitzen en molts productes de carn processada (alsitxes frankfurt, cansalada i embotits), ja que actuen com a conservants d'aliments.No obstant això, tots dos s'han relacionat amb diferents tipus de càncer. Una millor opció és optar per les carns amb l'etiqueta "lliure de nitrats" o "lliure de nitrits".

2) L'aspartam
Aquest edulcorant artificial es troben
en milers de begudes i aliments dietetics. Tot i que ha existit per dècades, és un dels ingredients més controvertits en la nostra cadena alimentària. Algunes investigacions suggereixen que esta vinculada a molts problemes mèdics i fins i tot a l'augment de pes. Consulteu al vostre metge sobre fer el canvi a un nou ingredient a disposició conegut com Stevia. És un edulcorant amb zero calories, que prové de la planta Stevia.

3) Alguns mitjans d'Alimentació i Colorants
Més i més pares s'estan tornant cada vegada més preocupats per la investigació suggereixen que els colorants d'aliments estan relacionats amb la hiperactivitat en els nens. Penseu en tots els aliments acolorits artificialment en el mercat, com ara sucs, aliments en caixes, i productes de fleca. L'opció més segura és evitar els aliments amb colorants numerades en la llista d'ingredients. També, busqui els aliments orgànics que no contenen colorants sintètics d'aliments i colorants.

4) BHA i BHT
butilhidroxianisol i butil Hydrozyttoluene dos additius similars, que són els conservants alimentaris comuns. Ells treballen per evitar que els greixos i olis es facin malbé: els usats en els xips, els cereals, i les gomes de mastegar, fins i tot. La preocupació és que poden causar càncer i pot alterar el comportament. Aquests additius no estan prohibits en els aliments, però sí han d'estar en l'etiqueta. A més, recordi que en general és el menjar ferralla que els conté.

5) L'àcid perfluorooctà (PFOA)
mentre que el PFOA no s'agrega als nostres aliments, molts dels nostres aliments estan contaminats amb aquesta substància. Això es deu al fet que és utilitzat en l'envasat d'aliments i estris de cuina. Aquest producte químic està vinculat amb el càncer i un cop que estigui en el seu cos, pot romandre allà durant anys. PFOA s'utilitza en moltes bosses de crispetes de microones i estris de cuina d'alguns que no s'enganxi. Si el vostre fora dels aliments que menja, consideri la prohibició de les crispetes de blat de moro per a microones de casa i no es facin servir els tòxics com ara estris de cuina de ferro fos o acer inoxidable.

Informació addicional:

Article Societat Americana del Càncer sobre Carns

Centre per a la Ciència per l'Interès Públic l'article sobre els additius que s'han d'evitar

Nitrit d'Informació de la Coalició de Prevenció del Càncer

Maig Clinic Informació en nitrits

LiveStrong.com informació sobre els nitrits

Informe de premsa: Un estudi relaciona el aspartam i el càncer

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...