"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dissabte, 1 d’octubre del 2011

AL HORT, RECOLLINT ERUGUES.


Les erugues i cargols estan menjant-se les fulles de les cols, bròquils i cols llombardes, he trobat tres grups diferents que estan fent de les seves els podeu veure a les següents fotos.
El pitjor és la blanqueta de la col (Pieris brassicae) perquè posa colònies d’ous que neixen a la vegada i com podeu veure comencen a menjar tots a l’hora i defolien la planta en poques hores.

Desprès tinc una eruga verda (Trichoplusia ni) que no es tant nombrosa perquè els seus ous apareixen individualment.

Finalment, els cargols aquest són pocs però com són més grossos mengen més i les plantes com encara són petites pateixen bastant. D’aquí a una setmana, les cols seràn prou grans i els cargols buscaran alguna cosa més tendra per menjar.

De moment el remei és: recollir-los i llençar-los a
la pila de herbes amb llavors o gram, branques i altres restes vegetals que no poso al compostador. Aquests materials, els deixo compostar, però el compost resultant,  no l’incorporo al hort per evitar infestacions a les parcel·les de cultiu. Aquesta pila serveix per refugi d’insectes beneficials i d’aliment per alguns ocells i petits mamífers.

De totes maneres si la calor no afluixa i les temperatures és mantenen entre 17 i 28 graus Celsius, temperatura ideal per elles, caldrà que prepari una infusió de plantes per controlar la blanqueta de la col que és la més activa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...