"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 19 de juliol de 2009

L'HORT FAMILIAR

L’hort de 3x3 m. Esquerra carbassons,davant enciams variats, dreta remolatxa i centre girasols

Si tens un jardí o un hort o un patí i tens criatures a casa, pots combinar la jardineria i elferde pare o mare. Tant els adults, com els nens i nenes poden aprendre i gaudir de la natura. És una de les activitats més recompensant el poder recollir els vegetals per menjar, flors per fer rams i herbes per les infusions.

La decisió més important és saber el que volem plantar. Per això, cal preparar una llista del que cadascú li agrada menjar de la temporada primavera i estiu, o tardor i hivern. Li direm Llista de Favorits, aquesta variarà i podem ampliar-la a mida que passi el temps

La segona decisió és triar la zona del jardí que dedicarem al futur hort. Cal que tingui aigua a prop, que sigui una zona plana i de fàcil accés.

La tercera decisió és fer un plànol del hort, pot ésser tant creatiu com vulgueu, cal detallar les parcel•les i els conreus que hi plantarem, això ens ajudarà a establir les mides que ens calen per les plantes que volem plantar. És molt important que treballem l’espai segons el temps que podem dedicar, cal començar per poc i anar engrandint a mida que ho necessitem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...