"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 12 de juliol del 2009

FEINES DE JULIOL

La principal feina al jardí i a l’hort d’aquest mes és regar. Es aconsellable utilitzar el reg per goteig, estalviarem molta aigua, tant si en disposem, com si anem curts. També ens permetrà fer altres feines a la vegada que estem regant, com fer planter de violes i pensaments, o plantar crisantems per la tardor. I sobretot gaudir del lleure o llegir el nostre llibre favorit de jardineria.

Al jardí podarem els rosers uns 10-15 cm i retallarem les flors seques, també cal podar en verd tanques i arbustos. Cal vigilar els insectes que puguin tornar-se una plaga com el pugó. Tractarem amb aigua sabonosa o aigua de tabac o ortigues.

Al hort si tenim fruiters podem recollir peres i pressecs, també maduixetes. Podrem començar a sembrar les escaroles i bledes, continuarem sembrant mongetes i conreus d’arrel com la pastanaga i els raves. Collirem mongetes, carbassons, pebrots, enciams, pastanagues i moltes altres verdures. La planta que ens portarà més feina seran les tomateres que cal anar lligant i podant per obtenir uns bons tomacats.

1 comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...