"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dijous, 14 d’abril del 2011

Un component del bròquil pot ajudar els malalts de pulmó

Avui, us deixo un article publicat a efeverde.com traduït automaticament del castellà.
Washington, 14 abr (EFE) .- Científics nord-americans han descobert que un component que es troba en els brots del bròquil podria ajudar a eliminar els bacteris nocives que afecten els pulmons, segons un estudi publicat aquest dimecres a la revista Science Translational.



Es tracta del sulforafane , un químic que està present en les verdures de la família de la col i que es presenta com un possible tractament per prevenir o reduir les infeccions que sovint afecten els fumadors i els pacients amb malalties pulmonars.

Un pulmó sa s'encarrega per si mateix d'expulsar les petites partícules de pols, les deixalles i els bacteris estranyes que entren a través de l'aparell respiratori juntament amb l'oxigen que respirem.
No obstant això, aquest sistema de 'auto-neteja' és disfuncional en els fumadors i les persones amb un tipus de malaltia anomenada malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC), una patologia respiratòria severa.
Les dues formes més freqüents d'aquesta malaltia són la bronquitis crònica, definida per una tos prolongada amb moc, i l'emfisema, que comporta el deteriorament dels pulmons a llarg termini.


Foto d'arxiu de cols

El MPOC, que afecta a 24 milions de nord-americans i 210 milions de persones a tot el món, és la tercera causa de mort als Estats Units.
El doctor Shyam Biswal del Departament de Ciències de la Salut Ambiental de l'Escola Bloomberg de la Universitat Johns Hopkins han analitzat els macròfags (cèl lules del sistema immunitari) dels pulmons de pacients amb MPOC, així com els de ratolins exposats al fum de la cigarreta.
Els investigadors van trobar que el tractament amb sulforafane estimula l'activació de la via de senyalització cel lular Nrf2 tant en les cèl lules humanes dels pulmons amb MPOC i com les dels pulmons dels ratolins exposats al fum de la cigarreta.
L'activació de la via Nrf2 restaura la capacitat dels macròfags pulmonars per eliminar els bacteris dels pulmons, de manera que una dieta rica en sulforafane podria ajudar els malalts de pulmó a millorar la seva salut pulmonar.
"Els nostres troballes suggereixen que els macròfags dels pulmons dels pacients amb MPOC tenen un defecte en un procés anomenat fagocitosi" que consisteix en la destrucció de bacteris o agents nocius per a l'organisme, ha assenyalat Biswal.
Els investigadors van descobrir que "l'activació de la via Nrf2 induïda pel sulforafane restaurar la capacitat dels macròfags pulmonars per unir-se i combatre els bacteris", assenyala Biswal.
Relació entre dieta i malaltia pulmonar

"Aquesta investigació podria ajudar a explicar la relació entre la dieta i la malaltia pulmonar, i augmenta el potencial de nous enfocaments per al tractament d'aquesta malaltia sovint devastadora", va assenyalar Robert Wise, professor de Medicina de l'Escola de Medicina de Johns Hopkins i coautor de l'estudi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...