"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 10 d’abril del 2011

Som-hi!!

Avui us deixo l'apunt del bloc de Cal Trull sempre hi té entrades molt interessants per el hort i el jardí.
Font: L'hort de Cal Trull

Autor: horttrull
Be, ja estem en plena epoca de “moguda hortícola” !



Després de l’ultima esporgada a l’olivera i els cireres, de fet son els últims de la temporada que sempre faig.



Es curiós els cirerers son dels últims a esporgar i dels primers a fer el fruit.

Les patateres van treien el cap a través de la palla, a les faves els hi manca un punt per collir-les, les sembres dels llavorers ja gairebé estan a punt per passar-les a l’hort;



he tret els ciclamens de la jardinera de la finestra de la cuina hi he plantat pensaments.El boixac de jardí està fent unes florides espectaculars, cosa que aprofitem per collir les flors per fer pomada i alcohol de calèndula. Encara no he vist a la tortuga però segur que ja “pulula” per l’hort.




Aquest any estrenem un nou look en el disseny de les parades en crestall. He comprat unes quantes llavors a la gent deKokopelli, varietats de plantes de fulla per fer amanides amb un toc especial,bledes de penca vermella, carbassa luffa, que un cop seca es pot fe servir de fregall, també unes flors de jardí per posar a les rocalles i crisantems per fer insecticida.






Encara estic garbellant el compost i fins la setmana vinent no començare a escampar-l’ho per les parades, a continuació posar el reg i tot seguit a plantar!!



Estic preparant l’espai i adobant la terra a la rocalla de les medicinals i condimentaries per que el dissabte dia 16 anem a fer una visita guiada a Pàmies Hortícoles, ànima de la Dolça Revolució, a veure les instal·lacions i molt probablement tornar-he amb unes quantes plantes de estevia, artemisa, epilobi, etc. per posar a la rocalla i poguer gaudirne……

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...