"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 24 d’abril del 2011

15 temes de conservació de veure

A continuació un apunt sobre 15 temes medi ambientals que cal tenir en compte, traducció automatica, us aconsello llegir-ho sencer.
Autor: Jeremy Hance
Font: mongabay.com
14 març 2011

La desforestació, prop de Gunung Palung en indonesi de Borneo. Foto per: Rhett Butler A.

La desforestació, els vessaments de petroli, l'acidificació de corall: aquests són només alguns exemples de curs, i ben investigats, els canvis ambientals que estan posant en perill la biodiversitat del món. Però, quines qüestions estan en l'horitzó? A finals de 2010, els experts s'indica en Tendències en Ecologia i Evolució de 15 temes que poden afectar els esforços de conservació d'aquest any i més enllà, però encara no es coneixen àmpliament. Es tracta de qüestions que no poden sentir parlar de nou o podria dominar els titulars de medi ambient de demà.

"El nostre objectiu va ser identificar els avenços tecnològics, els canvis ambientals, la novel.la de les interaccions ecològiques i els canvis en la societat que podrien tenir efectes substancials sobre la conservació de la diversitat biològica [...] si beneficiós o perjudicial", escriuen els autors en el paper. Experts originalment va sorgir amb 71 possibles problemes i, a continuació es va reduir als 15 més importants i menys coneguts.

Però com que aquests temes poden o no representar un problema, el que hauria de fer la societat per tal de mantenir-se a l'avantguarda de la corba?

"Creiem que cada tema és prou important com per justificar una nova investigació, la consideració política i, de vegades preventives, mesures rendibles que poden disminuir la probabilitat de conseqüències indesitjables i incrementar la probabilitat dels resultats desitjats", conclouen els autors.

ELS TEMES (en ordre alfabètic)


Vista aèria de les granges camaroneras, l'aqüicultura, a Java, Indonèsia. Els investigadors diuen que els efectes de composició a l'oceà amenaça amb canviar-lo de forma indefinida. Foto per: Rhett Butler A..
La pluja àcida de nitrogen: la pluja àcida nítric, causada per les emissions de nitrogen dels fertilitzants i els vehicles, se sap per danyar les espècies silvestres, incloent les poblacions de peixos importants. No obstant això, les emissions de nitrogen no estan regulades i la magnitud dels danys segueix sent en gran part sense estudiar.

la pèrdua de biodiversitat negació:Juntament amb la negació del canvi climàtic (especialment als EUA) els investigadors diuen que és possible que alguns en la societat començarà a negar l'evidència científica darrere de la pèrdua de biodiversitat global. Com el canvi climàtic, la negativa podria afectar la capacitat de la societat per aturar la pèrdua de la biodiversitat i preservar els serveis ecosistèmics.

acord de la incertesa del clima: Amb el Protocol de Kyoto que acaba l'any que ve i no YST acord per prendre el seu lloc, hi ha incertesa quant a la conservació del que serà el paper que les mesures de mitigació canvi climàtic, tant a nivell mundial i local.Per exemple, les iniciatives per protegir els boscos i possiblement altres ecosistemes, per la seva capacitat de segrest de clima, encara no han pres totalment apagat.

El consum de lactis a Àsia: L'augment de consum de productes lactis a Àsia, especialment a la Xina, podria donar lloc a impactes ambientals vinculats a les indústries lleteres en creixement, com ara la desforestació per produir més aliment de bestiar, les emissions de gasos d'efecte hivernacle per al bestiar, i les pressions d'aigua.

la invasió de cucs: Si bé la invasió de cucs de terra pot semblar inofensiu, no ho és. els cucs de terra europeus han colonitzat recentment els boscos boreals d'Amèrica del Nord que abans eren lliures de cucs. La transformació de les terres que habiten, els invasors europeus s'espera que repercuteixen en l'ecosistema sencer, de salamandres als arbres.

Les modificacions genètiques als mosquits: En un esforç per impulsar certes espècies de mosquits, la malaltia porta a l'extinció, els científics estan treballant en la modificació genètica del mosquit. Però com això podria afectar la diversitat biològica positiva o negativament-segueix sent un misteri com se sap poc sobre el paper que tenen els mosquits en els ecosistemes. S'alimenten d'espècies d'insectes senten la pèrdua de certs mosquits? Les malalties perilloses ajudar a mantenir "espècie en altres poblacions sota control?



La larva del mosquit de vegades mortal, Aedes Aegyptii, sàpiga que és portadora de dengue, febre groga i la febre chikungunya. Els científics estan treballant sobre la matança de les espècies per modificació genètica
Gasos d'efecte hivernacle: El nitrogen i el trifluorur de fluorur de sulfuril: trifluorur de nitrogen, un subproducte de la fabricació de pantalles de plasma, i el fluorur de sulfuril un cultiu fumigant per preservar la producció de dos en augment, i increïblement potent, els gasos d'efecte hivernacle. El fluorur de sulfuril és 4.780 vegades més potent que la de carboni, mentre que el trifluorur de nitrogen s'estima en 17.000 vegades més potent que la de carboni, tant en termini estimat de 100 anys.

fracturant hidràulic: També conegut com la gairebé improperi, fracing, fracturant hidràulic extractes de gas natural des de les conques de la pissarra, però l'impacte mediambiental és enorme. L'ús intensiu de l'aigua, la infraestructura en terres sense desenvolupar d'una altra manera, i la possibilitat de contaminació tòxica, incloent cancerígens coneguts, podria ser de gran impacte en la biodiversitat, així com les persones. La indústria està augmentant en els EUA, on va no regulats per l'EPA.

la mineria de liti: La creixent demanda de liti utilitzat en les bateries recarregables, com les que es troben en la majoria dels cotxes elèctrics, ha donat lloc a un auge en la mineria dels minerals rars. Que es troben en solució salina llacs poc profunds sobretot en els Andes, poc se sap sobre com la mineria de liti impactes al medi ambient i les espècies.

domesticació de Mar: Els éssers humans s'estan convertint cada vegada més als oceans per produir aliments (pesca i l'aqüicultura), l'energia, mines de minerals, i mitigar el canvi climàtic. Ja sobrepesca i la contaminació dels oceans s'enfronten a un augment constant en una sèrie de velles i noves pressions. Els impactes acumulatius amenacen amb fer miques els ecosistemes oceànics per complet, la domesticació, en cert sentit, un dels últims llocs salvatges del món.

Els compostos perfluorats: Produït per la fabricació, els compostos perfluorats, que són disruptors endocrins, s'han detectat en teixits de peixos, aus i mamífers marins. També estan vinculats a la malaltia de la tiroide en les persones. No obstant això, poc més se sap sobre els seus efectes.

La productivitat a l'Àrtic: La disminució del gel del mar a causa del canvi climàtic està canviant la productivitat en el mar Àrtic. En el curt termini, almenys, menys mar és augmentar la productivitat. Alces tant en el segrest de carboni i biomassa afectarà els aliments canvis marina de forma encara no es coneix.

La pesta bovina: Si la pesta bovina, malaltia del bestiar, que recentment ha estat eradicada, hauria de tornar a aparèixer podria ser devastador per a les espècies d'ungulats, la gent, i l'agricultura. La pandèmia de la pesta bovina passat va matar a 90% dels búfals salvatges de Kenya en la dècada de 1890.



Detall de la imatge del 18 de segle que representa un brot de pesta bovina en els Països Baixos. Imatge de: EUSS Jacobus.
preguntes del sòl: Les investigacions mostren que els sòls mundial estan emetent més carboni del 20-30% a l'any probablement en resposta a l'augment de temperatures pel canvi climàtic. Però els científics encara han de desxifrar l'origen de les emissions: arrels de les plantes o microbis. Segons la font, això podria afectar les emissions de carboni global i la biodiversitat, al seu torn.

Subvaloració dels parcs: Un nou estudi planteja preocupacions sobre la tendència de la degradació, la reducció o degazetting àrees protegides, com parcs nacionals, que es van establir per a preservar la vida silvestre i els ecosistemes. Amb l'augment de les pressions de l'agricultura, la mineria, i simplement la creixent població humana, les amenaces als parcs s'espera que creixi, no disminuir. Una sèrie de governs a tot el món estan actualment reflexionant debilitar les seves àrees protegides per a usos industrials.

Per obtenir més informació detallada sobre qualsevol d'aquests temes, si us plau, vegeu l'article: horitzó d'exploració dels temes de conservació global per al 2011 .

CITACIÓ: William J. Sutherland, Bardsley Sarah, Bennuna Lleó, MickClout, Isabel M. Côté, Michael H. Depledge, Lynn V. Dicks, Andrew P. Dobson, Fellman Liz, Erica Fleishman, David W. Gibbons, Andrew J. Impey , John H. Lawton, Lickorish Fiona, David B. Lindenmayer, Thomas Lovejoy I., Ralph Mac Nally, Madgwick Jane Lloyd S. Peck, Jules Pretty, Stephanie V. Abans, Kent H. Redford, Scharlemann PW Jörn, Mark Spalding , i Andrés R. Watkinson. Horitzó d'exploració dels temes de conservació global per al 2011. Tendències en Ecologia i Evolució. Volum 26, Número 1. Gener de 2011. Pàgines 10-16. doi: 10.1016/j.tree.2010.11.002.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...