"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimecres, 27 de juliol del 2011

JARDÍ BOTÀNIC DE VEGETACIÓ NATURAL OLOTINA.



 El Jardí Botànic de Vegetació Natural Olotina como el seu nom ens indica esta format per la vegetació típica de la zona, basada principalment en espècies vegetals tipiques de rouredes humides. El roure que trobem es roure pènol ( Quercus robur). Hi trobem una arbreda amb roures de més de 25 m d’alçada i 250 anys de vida combinats en boixos i grèvols.

Aquest jardí botànic esta integrat dins del Parc Nou que forma part del Museu dels Volcans, al Parc Nou i trobem una jardí dedicat a les plantes remeieres de la Garrotxa seguint les indicacions
del llibre de Marissa Llongarriu i Esther Sala titulat ‘Plantes remeieres de la Garrotxa. Recull de medicina popular’ on es descriuen 188 espècies.

També hi trobem els horts que estan conreats per gent d’Olot i el formen unes 60 parcel·les ben cuidades per els seus hortolans. Els ocells formen una altre activitat la ornotologia on hi trobem espècies  com el puput, la merla i el respinell que complementen la biodiversitat del parc i permeten l’observació de la vegetació i fauna de la zona.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...