"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimarts, 19 d’abril del 2011

ENERGIA NUCLEAR, LA POR A LA VERITAT

Font: europapress.es (Traducció automàtica)

Avui, ultima hora sobre la central de Fukushima. Finalment, comencen a dir la veritat, clara i senzilla, fins ara només dades incomprensibles per la majoria, creant dubtes sobre l'energia nuclear i el seus grans perills, especialment per la falta de control sobre el procés de fusió i les radiacions que tenen una durada massa llarga al ambient. Cap altre energia que utilitzem presenta problemes tant greus al éssers vius i el medi ambient com la nuclear. I caldria que tothom en prengui consciència: estalviant perquè deixem de tenir que dependre d'elles per viure vides modernes plenes de maquines que ens ajuden i faciliten la supervivència, al nostre planeta blau la Terra.

EL GOVERN JAPONÈS DESCARTA LA FUSIÓ TOTAL DE LA PLANTA
Confirmen la fusió parcial de les barres dels reactors 1 i 3 de Fukushima

Foto: REUTERS
TÒQUIO, 19 Abr. (EUROPA PRESS) -

L'Agència de Seguretat Nuclear del Japó ha confirmat que les barres de combustible dels reactors 01:03 de la central nuclear d'Fukushima-1 s'han fos parcialment, alhora que ha avançat que les del dos podrien estar danyades, segons informa l'agència de notícies Jiji.

Aquesta és la primera confirmació oficial que es produeix sobre els danys ocasionats pel terratrèmol i el tsunami del passat 11 de març en els reactors un i tres. No obstant això, les autoritats nipones ja van advertir un dia després de la tragèdia que les barres de l'u podrien estar danyades, després de detectar cesi radioactiu.

Dilluns, dos robots nord-americans dirigits per control remot i registrar alts nivells de radioactivitat en aquests dos reactors. L'objectiu era determinar si els treballadors de la central podien accedir a aquestes instal.lacions per reprendre les tasques de refrigeració, especialment en el número tres, on no ha entrat cap operari des de l'explosió d'hidrogen del mes passat.

A més, l'agència ha detectat Tecneci-99 en el reactor dos, un element que només s'allibera amb la fusió de les barres de combustible, de manera que sospita que també han resultat afectades, encara que de moment es desconeix l'abast d'aquests danys.

Els mesuraments realitzades a les piscines del número dos, on s'acumulen 615 barres de combustible gastades que han començat a filtrar aigua contaminada a l'exterior, revelen nivells elevats de iode i cesi radioactiu, amb 4.100 i fins a 160.000 Becquerels, respectivament.

Per la seva banda, Junichi Matsumoto, un dels funcionaris de la Companyia Elèctrica de Tòquio (TEPCO), encarregada de la gestió de la central, ha assenyalat que els índexs de cesi són excessivament alts, sobretot, comparats amb els detectats en el vas de contenció, el que apunta que les barres estan danyades.

Quant al iode, l'agència no creu que sigui procedent de la fusió d'aquests materials perquè la vida mitjana d'aquest element és bastant curta, així que hauria d'haver estat advertit en els dies següents a la catàstrofe.

NO HI HAURÀ FUSIÓ TOTAL

Mentrestant, el cap del Gabinet japonès, Yukio Edan, ha descartat que s'hagi de produir una fusió total del nucli dels sis reactors de Fukushima-1, en la mesura que continuïn les tasques de refrigeració.

"En comparació amb la situació anterior, puc parlar d'estabilització o, almenys, que hem aconseguit refredar fins a cert punt. Si podem continuar amb la refrigeració, això (la fusió total) és improbable", ha dit Edan, en declaracions recollides per l'agència de notícies Kiodo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...