"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimecres, 13 d’abril del 2011

ELS JARDINS DE SANTA CLOTILDE



Els jardins de Santa Clotilde reben el seu nom en record a la primera dona del Marquès de Roviralta (1891-1979) que va morir jove. Els va dissenyar en Nicolau Maria Rubió i Tudurí (1891-1981) al any 1919.

La Generalitat de Catalunya al any 1995 va declarar el jardí com a be cultural d’interès nacional en la categoria de històric. Aquest fet ajudat a la seva rehabilitació per el paisatgista Artur Bossy i que es trobin en un bon estat de conservació.
El jardí recorre terrasses per camins que es retroben en diferents places i trobem tres elements clàssic dels jardins noucentistes. La vegetació, l’aigua i l’escultura que li donen un tot de jardí italià, la vegetació usa el xiprer i el topiari, l’aigua la trobem quieta en petits estanys i basses, i en moviment en brolladors i fonts.

És un jardí magnífic per visitar amb les seves vistes al mar blau sobre els penya segats, un indret tranquil on descansar i observar els colors verds i blaus amb el blanc dels camins.  Prop de Pinya de Rosa i Jardí Botànic de Marimurta.

2 comentaris:

  1. Fa un parell d'anys que no el he visitat, però és realment inspirador, com el mediterrani i la seva gent.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...