"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dijous, 29 de setembre del 2016

Masanobu Fukuoka I L'Agricultura Natural. One Straw Revolution.

Masanobu Fukuoka (1913-2008) va ser un japonès, que va estudiar microbiologia, va treballar com edafòleg ( estudiar els sòls ) i fitopatòleg ( estudiar les patologies de les plantes). però un bon dia guiat per la seva intuïció va decidir retornar a la granja familiar i començar a practicar agricultura natural, es dir acostar-se a la natura observar-la i deixar-la fer. A l'edat de 62 anys va escriure el seu llibre 'La revolució d'un bri de palla' (One Straw Revolution), que s'ha traduït a molts idiomes i va obrir els ulls de moltes persones entre elles a Bill Mollison que va crear la permacultura. I un segon llibre 'La senda natural del cultiu'.

El més important de l'agricultura natural consisteix en no treballar el sòl, no llaurar-lo, ni cultivar-lo. I no emprar cap tipus de productes sintètics: ni adobs, ni pesticides. Principalment, cal sembrar, sembrar i sembrar.

Us deixo dos vídeos, el primer només té subtítols en anglès o japonès. I el segon en castellà. Si vols pots activar-los, quan el visualitzis.

 Espero que us faci veure, que realment hem d'acostar-nos cada dia més a la natura, en lloc d'allunyar-nos. Ella té la solució a tots els nostres problemes, deixem-la fer i tot tornarà a lloc. No vulguem fer-la a la nostra manera deixem la lliure.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...