"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

divendres, 15 de maig del 2015

Rosa Rugosa Blanca Doble de Coubert


La Rosa rugosa 'Alba' és una varietat procedent del sud-est asiàtic, Japó, Corea i la Xina. S'ha estes per tot el mon, fins i tot hi ha zones on s'ha convertit en una espècie invasora. Part de la costa est americana i alguna zona a les illes alemanyes, es degut a que és molt resistent a les malalties i s'adapta fàcilment als sols pobres i amb alt contingut de salt, com són les zones properes al mar.

Són arbusts de fins a metro i mig d'alçada, molt densos que creixen fàcilment per estolons, Les seves flors són molt oloroses i en el cas d'aquesta varietat són blanques i dobles, tenen una abundant floració a la primavera i després van florint de tant en tant. Les abelles troben molt d'aliment a les seves flors i ajuden a la seva pol·linització, per tant són ben considerades com a plantes companyes. Tanmateix, els seus fruits són comestibles amb gran contingut de vitamina C, conté 20 vegades més que la taronja.

Són ideals en el jardí per donar color i olor plantades en parterres i zones de baix manteniment, requereixen una poda anual i sobreviuen amb un reg gota a gota. Estan encantades amb una aportació de compost ben fermentat a la primavera que els hi aportarà nutrients durant la primavera i l'estiu apart de retenir l'humitat.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...