"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

divendres, 13 de març del 2015

La Viola Del Bosc Una Meravella.

La violeta del bosc(Viola sp) és una flor ben menuda que ens anuncia la primavera. Viu a sota bosc, a prop de les rieres, en lloc humits formant una catifa de fulles arrodonides, abans de que altres herbes de desenvolupament més gran l'amaguin.

Les seves flors són molt aromàtiques, de color lila de clar a fosc, però també en podem veure de blanques en algun racó, són comestibles i podem utilitzar-les per decorar amanides i postres. Encara que les seves propietats no s'han de menystenir.és una planta refrescant que ajuda abaixar la febre, a reduir la tos i facilita l'expectoració en malalties respiratòries.

Les violes són una planta perenne amb moltes fulles basals i uns pecíols que aguanten les flors de febrer a abril, es coneixen divuit espècies autòctones entre elles les més conegudes la Viola odorata i la Viola alba. Pertanyen a la família  de les violàcies, encara que comestible la coneixem més per la seva olor i ús en perfumeria.

Les fulles tendres es poden menjar en amanides i les fulles més madures en sopa o com verdura té molt mucílag, saponines i àcid salicílic.

Us deixo una recepta de la Montse Enrich del seu llibre Herbes a la Carta. Mantega de violer.

Ingredients: 1 bol de fulles de violer, 1 alvocat llimona, sal i oli.
Preparació: Trinxar ben petites les fulles de violer, també tallar en bocinets el alvocat i tirem una mica de llimona perquè no s'oxidi i ennegreixi. Un cop tot talladet amb la forquilla ho barregem tot fins que quedi com una mantega. És ideal per preparar canapès que podem decorar amb fruits secs.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...