"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

divendres, 21 de novembre del 2014

UN ARBRE QUE ES VESTEIX DE TARDOR. EL XIPRER CALB.

El Xiprer calb o Xiprer dels pantans és un arbre molt especial per diferents raons. Abans de que us expliqui el perquè, mireu el seu magnífic color de tardor a la següent foto.


El Xiprer calb és una de les poques coníferes de fulla caduca, per això el nom de calb. Però també s'anomena Xiprer dels pantans perquè és un arbre que viu en zones humides, dintre d'estanys o a les vores del riu. És originari del sud-est nord americà i allà se'n troba a les ribes del riu Mississippi.

El seu nom botànic és Taxodium distichum i pot ser usat com a planta ornamental en diferents tipus de sòl. En el seu estat natural o plantat en estanys forma unes estructures al voltant del tronc anomenades genolls del xiprer que permeten respirar a les arrels. Quan esta plantat en zones humides però drenades no desenvolupa aquestes estructures. El seu creixement és relativament lent fora de les zones originaries. es planta arreu del planeta en diferents continents. Com a arbre oornamental és valorat per el seu color bronze de la tardor. La seva fusta es valorada perquè és molt resistent i no es produeix al contacte amb l'aigua i humitat ambient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...