"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimarts, 16 de juliol del 2013

El canvi climàtic provoca el retrocés d'un glaciar de l'Àrtic a un ritme de 100 metres a l'any

De la web monsostenible.net us deixo aquest interessant article sobre els efectes del canvi climàtic i el desgel.

El canvi climàtic està provocant la ràpida desaparició de la capa de gel a l'Àrtic. Tant és així, que els científics preveuen que d'aquí a 10 o 20 anys, el Pol Nort probablement estigui lliure de gel marí durant l'estiu. La màxima preocupació de com influeix aquest desgel en la pujada del nivell del mar és a Groenlandia, on aquesta setmana l'organització ecologista Greenpeace ha començat una expedició. Aquest territori es troba cobert per gel de fins a 3 quilòmetres de fondària, un volum que, si es desfà, podria elevar el nivell mitjà del mar fins a 7 metres.
Segons Pilar Marcos, responsable de la campanya "Salvar l'Àrtic" de Greenpeace, "les companyies que estan causant el canvi climàtic són les que veuen en aquest desgel una oportunitat per buscar més petroli. Davant d'aquest glaciar ens adonem de la rapidesa amb la que estem destruïnt l'Àrtic, molt abans que els polítics prenguin la iniciativa de protegir-lo".Greenpeace ha començat aquesta setmana una expedició a l'Artic groenlandès per mostrar els efectes del canvi climàtic, l'amenaça que pateix aquest terriori i demanar la seva protecció. A l'expedició els acompanya el músic Alejandro Sanz que, juntament amb l'organització ecologista, ha desplegat una pancarta amb el lema "Salva l'Àrtic". En el primer dia de l'expedició i acompanyats per Inuits, han accedit al graciar Apusiaajik en Kulusuk, on Greepeace ha pogut constatar que els efectes del canvi climàtic han provocat una regressió del front del glaciar d'un quilòmetre i mig en els darrers 15 anys.

L'expedició de Greenpeace te com objectiu difondre la valua que el territori de l'Àrtic te per tot el planeta, i cridar a l'acció per protegir aquestes aigües amenaçades per les grans empreses petrolíferes. Segons Greenpeace, que demana una moratòria de protecció de l'Àrtic, a l'est de Groenlàndia, una nova ronda de llicències per a prospeccions petrolíferes busquen explotar aquestes aigües.


Article: MónSOStenible
Font: Greenpeace

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...