"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dilluns, 28 de desembre del 2009

FEINES DE DESEMBRE


Sembrant pèsols a linies i cops.

Al jardí les feines de manteniment es basen en la recollida de fulles i manteniment de bancals. Podem començar la poda d’arbres i arbustos de fulla caduca, cal apilar els productes de la poda i manteniment per fer-ne compost.

El desembre tenim els dies més curts de l’any i tindrem temps per planificar els canvis re dissenyar els bancals, mirar catàlegs de llavors, buscar informació a la Red o llegir llibres de jardineria.

El 21 de desembre comença l’hivern i la meteorologia marcarà el ritme de preparació del sol per plantar arbres i arbustos per substituir, remodelar o ampliar les plantacions al jardí. També podem plantar tulipes, narcisos i camamil•la i altres flors primerenques.

Al hort sembrarem julivert, pèsols, bledes, escaroles i chicoines, recol•lectarem bròquils, cebes tendres i enciams.

Preparem les parcel•les afegint compost , mantindrem els camins, marges i vores del hort netes. Millor compostar que cremar les restes vegetals. Si teniu hivernacle és una bona època per fer una netejar general i preparar el sol per la plantació primerenca.

Si teniu fruiters cal començar a podar i recollir les olives, aplicar compost a la base del tronc dels fruiters. També podem empeltar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...