"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 20 de setembre del 2009

FEINES DE SETEMBRE

Tanca de boix i teix abans de podar.

Al setembre les tasques de jardineria son principalment la poda o retallada de tanques vegetals, sembra de flors de hivern: pensaments, violes, clavellines. També es bona època per plantar la gespa o refer-la si esta una mica envellida. Cal començar a preparar el terreny per plantar arbres i arbustos en les properes setmanes. És bo aplicar compost i adobs naturals al voltant de les plantes per que aprofitin les pluges de tardor i facin el darrer creixement abans del fred.

Mateixa tanca en proces de podar.

Al hort cal sembrar i plantar enciams, bledes, cols, escaroles, pastanagues, cebes i bròquil. També podem recollir els darrers fruits del hort tomates, pebrots, albergínies, mongetes i carbassons. Cal preparar les parcel•les buides amb conreus per adob en verd , que protegiran el sol durant el hivern, a la primavera els enterrarem per donar una bona estructura i fertilització al sol. Si no podem plantar totes les zones buides, cal tapar-les amb malles o afegir-hi compost.
Si tenim fruiters és hora de collir les pomes i peres, fer la verema i també recollir les nous, avellanes i figues.

Les feines d’aquest mes son importants per obtenir un jardí i hort en bones condicions durant la propera tardor que començarà el 22 de setembre a les 23 hores i 19 minuts.

BONA TARDOR! A TOTHOM.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...