"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 27 de setembre de 2009

CANVI CLIMÀTIC I JARDINERIA NATURAL

Tanca vegetal de diferents plantes: teixos, thuja aurea nana i acer palmatum.

Avui s’acaba la setmana dedicada a una mobilitat més sostenible en favor de reduir les emissions de CO2 i així aturar el canvi climàtic provocat per l’efecte hivernacle. Va començar la setmana amb la Cimera pel canvi climàtic a l’ONU amb els parlaments dels presidents Sr.Obama i Sr. Sarkozi, però el més interessant va ser el d’una nena de 13 anys india, Yugratna, cliqueu als enllaços val la pena llegir-ho, si us cal utilitzeu el traductor de google.

Us preguntareu que te que veure el canvi climàtic i la jardineria natural, doncs molt més del que penseu.

Mireu la jardineria natural o orgànica, terme més utilitzat en anglès, es basa principalment en copiar la natura i seguir els principis per els que es regeix. L’idea més important perquè els diferents cicles es mantinguin és el respecte per la biodiversitat d’espècies que interactuen entre si. I el principal problema del canvi climàtic és l’ús desmesurat del petroli per la majoria de les activitats que duem a terme als països més industrialitzats. Ens basem principalment, en una única font no renovable d’energia, el petroli, hem deixat la diversitat apart de les diferents fonts d’energia especialment les renovables que son les més duradores.

La jardineria natural recicla tota la matèria a base del compostatge que desprès utilitzem com fertilitzant, no es lluita contra els diferents atacs d’insectes i fongs, perquè es va a favor de la natura i dels seus cicles biològics, cadascuna de les especies amb el temps arriben a establir les seves famílies controlant-se unes a les altres permeten la convivència dins del seu habitat. La diversitat és la seva principal idea i la més important també per evitar el canvi climàtic, utilitzant diverses energies per els diferents sistemes de producció industrialitzats.

Tant la practica de la jardineria natural com la preocupació per el canvi climàtic, es basa en els nostres hàbits quotidians i és responsabilitat de cadascú de nosaltres, fer el possible per canviar-los. Tots estimem la nostra mare terra i cal que la respectem per seguir gaudint dels plaers de viure en ella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...