"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 23 d’agost del 2009

INCENDIS FORESTALS:DEFENSAR-SE DEL FOC

Incendi a punt de ser controlat.

Cada any quan arriba l’estiu la vegetació s’asseca perd humitat i qualsevol espurna pot crear un incendi. El vent i les altes temperatures creen la combinació perfecte. Tots els boscos a la zona mediterrània poden ser afectats. Aquest any el foc al Parc Natural dels Ports ha sigut el més virulent i s`han endut les vides dels bombers que lluitaven per apagar-ho. Ara en plena temporada de calor poc podem fer: vigilar i no cometre imprudències.

El bosc s’ha de treballar durant la tardor i el hivern i preparar-ho perquè durant l’estiu, el foc no el cremi tot, un cop cremat és molt difícil tornar a recuperar-ho. Ja sabeu, si teniu jardí o hort el que costa a l’estiu que les plantes creixin.

Ara, fa 10 anys es va publicar un llibre d’Antoni Trias Trueta, molt interessant sobre prevenció d’incendis forestals, és un manual molt d’actualitat que ens ajuda a prevenir i defensar-nos del foc. El seu títol: Defensar-se del Foc: Prevenció i lluita contra el foc en zones rurals i urbanitzacions. El trobares a diferents biblioteques, encara pots trobar alguna copia, si et interesa escriu un e-mail a unjardipermenjarsel@gmail.com.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...