"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 17 de maig del 2009

CONTRA LA CRISIS; PRACTICA BIODIVERSITAT

Liri groc d'aigua.

A començament de maig es van reunir a Atenes la Comissió europea amb 200 especialistes en medi ambient. El tema principal la pèrdua de biodiversitat, encara que la Unió Europea compte amb el territori protegit més gran del planeta, les ciutats creixen i creixen sense parar. Ja més del 50 % de la població mundial es concentra en ciutats per tant els recursos naturals queden més allunyats, les distàncies incrementen els consums en transport, el que provoca majors pèrdues.

Segons el Eurobarometre, només dos de cada tres europeus saben que significa biodiversitat. La biodiversitat és un concepte que ens parla de la quantitat d’espècies que viuen en un habitat i el conjunt de tots ells forma la natura, la qual cal que preservem per que la vida al planeta continuï. La pèrdua de biodiversitat tant d’espècies com habitats ens empobreix i ens limita les nostres capacitats, pel fet d’extingir diferents formes de vida que poden ser molt beneficioses en un futur.

Per això en Pavan Sukhdev ha decidit donar-li valor econòmic aquesta pèrdua i calcula que perdem 3,1 bilions de euros al any en recursos naturals, sense comptar el valor sentimental, espiritual o social que representa.

Si voleu ajudar a la millora de la biodiversitat al vostre jardí i hort, cal plantar els màxim d’espècies possibles, no lluitar contra les plagues sintèticament, afegiu espècies diferents que atraguin insectes beneficials per dominar les plagues i crear un mini ecosistema on hi hagi el màxim de biodiversitat, tot serà més fàcil en els vostres espais exteriors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...