"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimarts, 8 de setembre de 2015

18 de setembre: el Park(ing) Day 2015 arriba a Barcelona

Cada vegada hi han més iniciatives per fer més verdes les ciutats i una de les principals idees és actuar sobre els vehicles i la mobilitat sostenible. Els vehicles a part de contaminar l'aire i el soroll que provoquen, ocupen molt d'espai a les ciutats per aparcar-se i circular. El Parking Day és una iniciativa que va començar a celebrar-se fa només un any a Barcelona. A continuació us deixo un article del Ecodiari on us explica de que va i com va néixer. Espero que sigui del vostre interès.
És un esdeveniment anual que, amb la transformació temporal de places d’aparcament, reivindica una ciutat més verda i humana
Una de les accions del Park(ing) Day de 2014 vora el mercat de Sant Antoni, a Barcelona.

Un any més, l’esdeveniment mundial Park(ing) Day s'organitza a la ciutat de Barcelona amb l'objectiu d'explicar i fer reflexionar a la ciutadania sobre el model de mobilitat, el verd urbà i l'espai públic.

El proper divendres 18 de setembre persones, col·lectius i entitats ambientals, socials, d’arquitectura..., transformaran, de forma temporal, places públiques d’aparcament en petits espais verds, lúdics o de descans per reivindicar una ciutat:

– més verda, amb més parcs i jardins i amb més biodiversitat,
– amb més espai públic de qualitat, dissenyat per a les persones i no per als cotxes, – conscienciada i activa per la reducció de la contaminació atmosfèrica i acústica,
– que aposti per una mobilitat sostenible.

La iniciativa, sorgida a San Francisco (EUA) l’any 2005 de la mà del col·lectiu d’arquitectes Rebar, es va celebrar a Barcelona per primera vegada de forma coordinada l’any 2014 sota l’impuls de l’Espai Ambiental. Aleshores hi van participar unes 40 entitats i es van realitzar 30 instal·lacions. Aquest any s’incrementarà tant la participació de col·lectius com el nombre d’instal·lacions.

La iniciativa busca augmentar any rere any la implicació d’entitats relacionades amb el medi ambient, l’urbanisme i la participació veïnal, entre d’altres, per aconseguir difondre al màxim la reivindicació i crear sinergies entre col·lectius i persones que treballen per millorar la qualitat de vida a la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...