"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

divendres, 19 de març del 2010

DIARI DE LA GRAN NEVADA

8 de març 1 del migdia, comença a quallar la neu.


L’hort comença a desaparèixer.


L’hort a les 4:30 de la tarda i continua nevant neu molt humida,també fa turmenta, dos hores més tard es fa fosc i marxa la llum. Per la nit para de nevar i comença a bufar una tramuntana forta.

Dimarts, 9 de març,

Un dia radiant amb un paisatge blanc, l’hort cobert de neu i nosaltres incomunicats. Sense telefonia mòbil i fixa, sense llum, per tant ni aigua, ni cap comoditat elèctrica. Per sort una petita radio que començar a fer-nos arribar noticies de les conseqüències de la nevada, dels problemes de milers de vehicles que han quedat atrapats durant la tarda i nit del dia abans, algunes persones veïnes. Sembla que la caiguda de torres elèctriques esta complicant la situació. Poblacions, urbanitzacions i masies hem quedat sense energia elèctrica i sembla que n’hi ha per dies.

Cal preparar-se.

Recollir aigua el més important.

Del teulat on es va desglaçant la neu neta.

Hem tingut sort durant els nou dies sense llum, he pogut aprofitar aquest tipus d’aigua.
Ens escalfarem i cuinaré amb la llar de foc i la estufa de llenya. Sort que a pagès el invent més antic de l’ humanitat, el foc, encara es pot utilitzar.

Dimecres, 10 de març de 2010.

L’hort comença aparèixer sota de la neu que es va desglaçant, les temperatures continuen essent molt baixes fa fred.
Aconseguim netejar el camí i arribem al poble a 3 km. La gent esta passant fred sense calefacció i llum, cuinar a les llars modernes amb vitroceràmica és fa impossible.
Trobem un petit generador de benzina que ens ajudarà a tenir els vespres dels propers dies una mica de llum.

Dijous, 11 de març de 2010.

Avui. he pogut donar un volt pel bosc, he patit molt. Per a mi ha sigut un sotrac veure alzines com aquesta arrancada de soca arrel.

També els suros i alguns roures han patit danys greus.

Divendres, 12 de març de 2010.
Avui, càmera i bicicleta a veure les torres caigudes, continuem sense llum i telefonia fixa.



D’aquesta manera esta la xarxa de distribució que porta la llum a casa meva, la de mitja tensió totes les torres a terra, la torre de ciment que dona llum a la línia fins el transformador ha perdut el cap, i la linea de baixa totalment xafada, en el tros, que fa ara set anys no van voler canviar els cables per trenat, el tros que si ho van fer s’aguanta en peu.

Dissabte, 14 de març de 2010.

Ja s’ha no queda gairebé neu només en alguns racons a l’ombra,però continuem sense llum ni telefonia fixa.

Dimecres, 17 de març de 2010.


Finalment, avui han col.locat un grup electrogen que suministra llum al transformador, comencem a tenir alguna normalitat.

Divendres, 19 de març de 2010.

Avui, han canviat el grup electrogen, l’altre fallava i s’apagava cada dues hores. Esperem que ara ja no falli més. En total han sigut 10 dies sense serveis, que teòricament son basics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...