"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimecres, 21 de gener del 2009

LES FAVES


A la foto podeu veure les faves plantades durant el novembre 2008, Ara ja tenen un 15 cm d'alçada.
El seu nom botànic és Vicia fava, la fava pertany a la família de les lleguminoses, per tant les seves arrels fixen nitrogen al sol en forma de nòduls blans i petits a les arrels. Com la majoria de lleguminoses els seus fruits son rics en proteïna.
Les podeu plantar a la tardor i durant l'hivern, en línies directament al terra o fer planter si la vostra parcel.la és massa humida, ja que seran més sensibles al típic fong que es presenta amb taques marrons fosques. La separació entre línies te d'ésser de uns 60 cm. Entre plantes uns 25 cm. I cal plantar-les a 4 cm de profunditat.
Com a plantes companyes podem interplantar espinacs, pastanagues, pèsols i julivert.
Per protegir de la mosca negra que es menja els marges de les fulles podem despuntar les tijes un cop ja estant les beines formades. També podem utilitzar BTI ( bacillus thuringiensis var. israelensis) que ataca les larves de mosca negra, aquests productes s'utilitzen com microorganismes beneficiosos. O utilitzar una barreja d'una gota de renta vaixelles en 1l d'aigua i polvoritzar-ho damunt les fulles amb un esprai.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...