"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dijous, 10 de novembre del 2016

Una empenta en el reconeixement i protecció dels defensors del medi ambient en COP22

Aquí us deixo un article de la web 350.org. sobre les persones activistes que lluiten i moren pel canvi climàtic arreu del mon. El moviment 350 ha decidit fer una conferència per conscienciar sobre el tema durant la COP 22 al Maroc.

Més de tres defensors del medi ambient a la setmana van ser assassinats en 2015 i centenars s'enfronten a amenaces d'intimidació, detenció i mort. Aquests defensors lluiten per protegir la terra, els oceans, rius i boscos de la destrucció. Molts estan en la lluita per mantenir els combustibles fòssils sota terra - l'única manera de limitar l'escalfament a 1,5 ° - i que necessiten el reconeixement legal, la seguretat i la protecció de l'estat.

Aquest és el missatge que els brindem a la COP22 aquest dissabte a Marràqueix, Marroc, on es duen a terme les negociacions sobre el clima de les Nacions Unides.Ens hem associat amb Amnistia Internacional i Track0 per portar a un centre d'atenció en els riscos creixents que s'enfronten els defensors del medi ambient en la defensa de la terra, el medi aquàtic i els boscos de les indústries extractives.

Mantenir els combustibles fòssils a la terra per limitar l'escalfament de 1,5 ° requerirà esforços creixents per part d'un moviment global en els propers mesos i anys. Com a tal, "Defensors del Medi Ambient" són un agent fonamental en l'assoliment de l'acord de París, i més àmpliament, en el compliment dels objectius de desenvolupament sostenible. Els Estats han de reconèixer la importància i el treball increïblement alt risc que els defensors del medi ambient fan, oferint el reconeixement i protecció jurídics d'ells.

Anem a actualitzar en viu des de l'esdeveniment aquí.

intervenen:
Victòria Tauli-Corpuz és el relator especial de l'ONU sobre els Drets dels Pobles Indígenes. Ella és un expert en drets humans, centrant-se principalment en els drets dels pobles indígenes i els drets de la dona, així com el dret al desenvolupament i un ambient segur i sostenible. Com a organitzador comunitari i una institució i constructor moviment, ella va ajudar a establir i enfortir les organitzacions de pobles indígenes locals, així com formacions indígenes regionals i globals.

Roberto Marques és un cap de l'ètnia Anace. Ell és molt actiu en la lluita contra les centrals tèrmiques de carbó i la fractura hidràulica al nord-est del Brasil

Hindou Oumarou Ibrahim és de Mbororo comunitat de pastors de Txad. Ella és la coordinadora de l'Associació de Dones i Pobles del Txad (AFPAT) una organització basada en la comunitat indígena. És co-president del Fòrum Internacional dels Pobles Indígenes sobre el Canvi Climàtic, el Conclave dels pobles indígenes a la CMNUCC.

Mohamed Ed-Daoudy nascut a Imider al Marroc, Mohammad és un membre de la comunicació i els mitjans de comunicació del comitè del "moviment a la carretera '96", que és un moviment social a Imider. Durant cinc anys, els manifestants han estat duent a terme una seguda a la muntanya Alebban a les muntanyes de l'Atles per protestar contra una mina de plata en els voltants Imider. La plantada va començar l'agost de 2011 amb la joventut local exigint l'ocupació a la mina. Les exigències a continuació, es van ampliar per incloure les preocupacions ambientals, incloent l'ús de les fonts d'aigua locals per la mina, en detriment de la família i les necessitats agrícoles dels pobladors de la zona, així com la contaminació a través dels residus tòxics de la mina. Des de llavors, diversos manifestants mines de plata han estat detinguts, processats i condemnats en el que semblen ser arreglada càrrecs criminals.

Winona Jalisa Kisino és un representant de la joventut amb la República de les Illes Marshall. Ha estat Campió de la Terra amb una organització anomenada "Jo-Jikum", basada en Majuro, Illes Marshall, que està responent a la crisi del canvi climàtic enfront de les Illes Marshall atols com de menor elevació. Ella és una mare de dues nenes menors de 5 anys d'edat.

Facilitador - Savio Carvalho, Assessor, fent campanya per al Desenvolupament Internacional i Drets Humans, Amnistia Internacional, Secretariat Internacional. Ha treballat més de dues dècades en el desenvolupament internacional, humanitària i de drets humans a Àsia del Sud i Central, Àfrica Oriental i Europa. El seu enfocament actual està en l'establiment de vincles més estrets entre el desenvolupament i els drets humans. Ell dirigeix ​​la feina d'Amnistia Internacional sobre l'Agenda 2030.
Aaron Packard

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...