"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimarts, 14 de juny del 2011

Stern: La reducció d'emissions de CO2 depèn de preus sòlids en el mercat

Font: http://www.efeverde.com (traducció automàtica)

Madrid, 14 jun (EFEverde) .- Europa necessita enfortir el seu sistema de comerç d'emissions de diòxid de carboni amb objectius de reducció més ambiciosos i preus consolidats, va declarar a Efe Nicholas Stern, l'economista que va quantificar el 2006 el cost del canvi climàtic.




Segons Lord Nicholas Stern, Europa ha d'establir un exemple i marcar un lideratge , "amb o sense Kyoto, l'acord internacional per reduir les emissions dels gasos d'efecte hivernacle, inclòs el CO2, pendent de renovació el 2012.

"És un mecanisme innovador molt important i un incentiu per reduir", va assenyalar Stern sobre el mercat de carboni, que "ha millorat amb el temps i ha après dels errors".

La compra de reducció d'emissions és part del "equilibri" d'un sistema en què cal "regulació", com en tots els mercats, i objectius "ambiciosos" de reducció d'emissions per a mantenir el preu alt, va afegir.

L'economista, que recull aquesta setmana a Madrid, el premi Fundació BBVA Fronteres del Coneixement 2010 en la categoria de Canvi Climàtic , sosté que la clau
és aprendre dels errors del passat i divulgar la informació, per al que va dir comptar amb els periodistes.

Durant una roda de premsa prèvia, l'expert britànic va insistir en els efectes en l'economia de no actuar contra el canvi climàtic, com ja va publicar en el seu conegut Informe Stern, elaborat el 2006 a petició del llavors primer ministre Tony Blair.

La humanitat, va emfatitzar, no està preparada per afrontar el cost real d'un canvi com el que s'acosta si no ho aturem frenant l'efecte hivernacle i l'escalfament global. "És un problema que ens afectarà a tots", va assegurar.

"Centenars de milers de persones es veuran en l'obligació d'emigrar a zones encara per definir i els llocs de major concentració de població es quedaran deserts", ha apuntat en definir l'escenari previst.

El que es proposa és una "revolució en l'energia industrial", a la recerca no només de renovables sinó d'eficiència en la despesa. "Una versió econòmica del futur sense renunciar al desenvolupament", ha assenyalat.

Sobre les nuclears, Stern es va declarar realista en avançar la inevitable demanda d'energia dels països emergents entre els quals va assenyalar a la Xina i l'Índia, tots dos amb projectes de construcció de centrals atòmiques

"Després de Fukushima-que ha estat una tragèdia-cal pensar amb més cura on construir-les, però és un recurs que, encara que creixi amb lentitud, no desapareixerà", va sostenir.

Nicholas Stern, catedràtic de l'Escola d'Estudis Econòmics de Londres, i antic economista en cap del Banc Mundial, va sostenir que "la gran història del nostre segle" és "trencar el vincle entre producció i emissions" de Carboni, sense arriscar el desenvolupament.

"Encara sense creixement, una situació impossible, s'estima que la humanitat emet 50.000 milions de tones a l'any. No podem seguir amb aquest model de consum", va assegurar.

A més del CO2, en el procés de l'escalfament global s'ha identificat el gas metà (CH4) i l'òxid nitrós (N2O), al costat de gasos industrials fluorats com els hidrofluorocarburs (HFC), perfluorocarbons (PFC) i hexafluorur de sofre (SF6) .

La Fundació BBVA lliurament avui a la seva seu de Madrid els premis Fronteres del Coneixement 2010 en set categories, Ciències Bàsiques, Biomedicina, Ecologia i Biologia de la Conservació, Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Economia, Finances i Gestió d'Empreses i Música Contemporània, dotades amb 400,000 euros cadascuna. EFE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...