"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 26 de juny del 2011

THE HAPPY PLANET INDEX (L’ÍNDEX PER UN PLANETA FELIÇ).

Two roadside mirrors along a mountain path, suggesting two different paths.

La NEF (New Economics Foundation) ha creat el índex per un planeta feliç, aquest mesura l’ eficiència ecològica amb el benestar del ésser humà arreu del planeta.

És interessant perquè combina la mesura del impacte al medi ambient amb l’eficiència ecològica dels països on les persones viuen llargues i felices vides. Aquest índex sols mira la eficiència relativa de com els països converteixen els seus recursos naturals en llargues i felices vides per els seus ciutadans. I demostra que es poden tenir vides satisfactòries sense malmenar els recursos naturals i el medi ambient.

Si voleu fer el text entreu al següent enllaç: http://www.happyplanetindex.org. Trobareu molta informació sobre els resultats global de 143 paisos que represntan  el 99% de la població del món, també podràs baixar-te el estudi.

Tanmateix, el manifest global per un planeta més feliç, descriu els 10 punts que cal millorar per aconseguir que globalment el planeta pugui seguir endavant amb una població més feliç tenint en compte els recursos naturals i medi ambient del que depenem al igual que la resta de éssers vius del planeta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...