"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dijous, 2 de juny del 2011

Tala d'arbres a Agramunt

Del bloc Amics Arbres, us transcric un apunt que va ser publicat al diari digital segre.com. Article  el 24.05.2011

Un agricultor denuncia la tala d'arbres en obres del Segarra-Garrigues a Agramunt
En el marc dels treballs per a una conducció secundària d'aigua en aquest municipi de l'Urgell


Castellà mostra alguns dels arbres talats en el marc de les obres a Agramunt.


Un agricultor d'Agramunt, Vicens Castellà, ha denunciat davant dels Mossos d'Esquadra la tala d'un alzinar per les obres d'una conducció secundària del Segarra Garrigues. Segons Castellà, s'han talat una dotzena d'alzines, algunes de les quals eren centenàries. Els fets van tindre lloc divendres passat. Segons l'agricultor, abans que es portés a terme la tala de les alzines havia demanat als responsables de les obres que s'estudiés el trasllat de la canonada uns metres perquè no afectés de "forma directa i frontal" l'alzinar, ja que "a més de ser un lloc habitual de passeig a prop d'Agramunt, és una reserva natural d'alzines entre altres espècies que configuren l'ecosistema de la zona".

Després de la tala, l'agricultor va denunciar els fets davant dels Mossos i també va informar el Seprona, que està previst que durant aquesta setmana es traslladi a Agramunt per constatar els danys. Castellà ha manifestat que està disposat a presentar una demanda contra Regsega, ja que no és la primera vegada que les obres afecten l'entorn de les obres. Així, el passat mes de novembre el mateix agricultor ja va denunciar els treballs de la reparcel·lació. Llavors la denúncia va ser per la destrucció del pas d'una carrerada en una zona pròxima al pilar d'Almenara. Aquesta carrerada, d'uns 8 quilòmetres de longitud, comença a la carretera de Tàrrega i acaba a la carretera de Castellserà. Segons Castellà, la destrucció de la carrerada va afectar de forma greu elements de l'arquitectura popular i diversos boscos. El nou camí projectat suposava substituir la carrerada de 4 metres d'ample per una via agrícola de 14 metres. Finalment, les obres van quedar paralitzades i fins i tot estan pendents de resoldre.

Per la seua part, fonts de Regsega, l'empresa de la Generalitat que s'ocupa de la xarxa de reg del Segarra Garrigues, van manifestar ahir que encara estan a l'espera de rebre la denúncia per poder fer una valoració dels danys. Les mateixes fonts van afirmar que Regsega disposa dels permisos necessaris per executar les obres i que els treballs també inclouen la possibilitat de talar arbres, d'acord amb el disseny tècnic del projecte.

X. Santesmasses
· 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...