"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

divendres, 25 de setembre del 2015

Setembrines o Cels estrellats.


Les setembrines, cels estrellats o àster pilós són unes plantes perennes, que floreixen de setembre a desembre d'aquí els hi ve el nom de setembrines i sembla el cel a la terra, per això també les anomenen cels estrellats.

Pertanyen a la família de les asteràcies i s'adapten a una gran varietat de sòls, de sorrencs a argilosos, especialment es desenvolupen a prop dels camins i camps, zones abandonades i marges. És una espècie que va ser introduïda i el seu origen és d' Amèrica del Nord. Passa gran part del any inapercebuda en forma de roseta de fulles, fins que arriba el final de l'estiu i amb la tardor comença a desenvolupar les tiges florals envaint el paisatge de floretes, com petits estels que omplen de blanc tot el nostre entorn. 


Com passa amb algunes plantes en les revisions sobre els noms binomials de les plantes, hi han canvis de classificació. Aquest és el cas del Aster pilosus que ha passat a anomenar-se: Symphyotrichum pilosum (Willd.) G.L. Nesom var. pilosum.


Les flors de les setembrines atrauen molts insectes especialment abelles i ofereixen molta quantitat de pol·len en els mesos que la floració va de baixa i permet que s'alimenten durant la tardor. És una planta de molt fàcil cultiu, es resembra ella mateixa, s'adapta a condicions d'estres hídric i qualsevol sòl per tant s'ha estes des de la costa fins a zones amb una altitut de 1000 m. Per el seu rang preferit és entre 0 i 200 m.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...