"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 10 de febrer de 2013

Protegir els Boscos Primaris

Avui,  us transcric aquest apunt del bloc amic Desenvolupament Sostenible que crec molt interessant i amb unes fotos que ho diuen tot. Ja sabeu una imatge val més que 1000 paraules.

La protecció de la vida dels humans, sers egoistes i egocèntrics, passa per la protecció del medi ambient. I el medi ambient no pot subsistir sense els boscos primaris. Els boscos primaris són aquells que no han estat tallats i destruits amb mitjans "industrials". Poden acollir comunitats humanes, normalment en diuen indígenes, ara no es pot aprofitar comercialment.
Us recomano el bio-centric micro-blog del Dr Glen Barry, un home que porta tota la vida estudiant els boscos originals. http://forests.org/ Recentment deia que algunes de les grans ONG defensen la tallada selectiva comercial en aquestos boscos, la majoria repartits entre els tròpics i les zones boreals del planeta, entre les que cita a Greenpeace o a Rainforest Action Network que justifiquen aquestes actuacions per a bosses de Gucci, llibres de Disney o paper de water Kleenex !!!!.El moviment contra el canvi climàtic, oblida la importància de protegir els boscos antics, no ajuda a difondre el concepte de que sense grans boscos, intactes i interconectats, el futur de la bioesfera esta en perill d'extinció. Els boscos on hi trobem arbres centenaris, són la energia per a la biosfera. El creixement econòmic industrial destrueix els ecosistemes, l'habitat per als humans i per a totes les formes de vida, col·lapsa la biosfera. Assassina la vida.Molts ecosistemes terrestres, incloent-hi els boscos amb arbres centenaris, ja s'han perdut, el Dr Barry diu que ja s'ha perdut el 60 % i que la biosfera necessita com a minim un 50 % d'ecosistemes en bones condicions. Així doncs, més males noticies.Petites reformes no aturaran un canvi climàtic abrupte, junts hem d'aturar el creixement industrial i els combustibles fossils, protegir i restaurar els ecosistemes naturals, hem d'afluixar i retornar a la terra. No hi ha cap altre manera per a sobreviure i aquells que no ho facin moriran.Aquestes i altres fotos les podeu trobar al portal de Facebook de Ecological Internet https://www.facebook.com/ecointernet


Us han agradat?? a mi si, molt. Fins aviat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...