"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimecres, 13 de febrer del 2013

JARDÍ HIVERNACLE DE L'ESTACIÓ DE ATOCHA

El 1992 es va inaugurar a l’antiga Estació de Atocha un jardí botànic que és un hivernacle on viuen 7.200 plantes subtropicals i tropicals de 260 varietats, entre elles diferents  especiés de palmeres. Hi han plantes originaries de Amèrica, l’Índia, la Xina i Austràlia.
El Jardí Hivernacle de l’Estació Atocha es va crear dins del edifici ara ja històric del 1855 que ocupa 4.000 m2, on es va respectar la seva estructura de ferro i va ser remodelat per el arquitecte Moneo.  Aprofitant la il·luminació natural s’hi van plantar palmeres i plantes d’origen tropical que viuen perfectament gracies al ambient humit entre el 60 i 70 per cent de humitat i càlid entre 22 i 24 graus de temperatura que es manté al seu interior.
 Inclou una bassa plena de tortugues i un rierol artificial que envolta el dos parterres laterals plens d’arbres de gran port com el arbre del viatger, del pa, del cautxú i plantes de port mitja com planta del cacau i café, les aus del paradís i costella d’Adan entre altres, que  a la vegada envolten  un passeig central creant un espai tranquil on descansar del brogit de la ciutat i les andanes de la nova estació d’Atocha per els trens d’alta velocitat.
   Si arribes en tren d’alta velocitat a Madrid, no et perdis visitar-lo i veure les diferents vistes des de les  escales a la zona de unió amb la nova estació.
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...