"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 17 de febrer de 2013

AVUI, PA D’ESPELTA. UNA RECEPTA FÀCIL.



 Avui, he fet el pa de cada dia. M’agrada fer el pa de cada dia i variar una mica el que acostumo a fer més sovint és el pa d’espelta i de blat. Combino la farina d’espelta integral de cultiu ecologic amb la farina de blat blanca de força, no sempre és de cultiu ecològic. Però a la recepta que he fet aquest matí si que en tenia i per tant serà un pa ecològic. El cost del ingredients és 1,72 € i surt un pa de 750 grs i 3 panets de 60 grs.


Ingredients:
250 grs de farina de blat blanca de força de cultiu ecològic.
250 grs de farina d’espelta integral de cultiu ecològic.
280 grs d’aigua.
1 cullera de sucre.
1 cullera petita de sal.
1 sobre de 5,5 gr de llevat de paris.
Com fer-ho:
Jo utilitzo maquina per fer la massa.
Primer posem l’aigua escalfada a 37 graus i afegim el llevat, la farina, el sucre i la sal. I amassem durant  2 minuts i mig. Traiem la massa i la posem amb un vol que faci una primera fermentació. 

Desprès d’una hora i mitja més o menys la posem al motllo i aquí la deixem fins que puja i omple tot el motllo una hora més.

Un cop ha pujat el forneixem per 35 minuts més o menys, el traiem i posem sobre una reixa. Quan es refredi ja el podem consumir o congelar.

Si us animeu a fer-ne, i us agrada el pa gaudireu d’una bona llesca per esmorzar, dinar i sopar.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...