"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dijous, 10 de novembre del 2011

Una gran notícia: hem guanyat. Tu has guanyat.

Avui , us deixo la carta de Bill McKibben sobre la de cisió del president Obama de retornat al Departament d'Estat perque es revisi el projecte de la canonada Keystone XL. Es tot un exit del moviment 350.
Font: tarsandsaction.org (traducció automàtica)

We Won. You Won. THANK YOU.


Um,hem guanyem. Tu has guanyat.

No del tot. El president no rebutja obertament el permís de la canonada. La meva fantasia que tot anava a convidar a les 1253 persones que van ser detingudes a la porta de casa a l'agost dins de les portes per a un pícnic victòria per l'horta-no es materialitzen.

Però fa uns minuts el president ha enviat la canonada de tornada al Departament d'Estat per a un exhaustiu re-examen, que la majoria dels analistes estan dient efectivament matarà el projecte. El president va assenyalar explícitament el canvi climàtic, juntament amb la ruta del gasoducte, com un dels factors que un nou comentari hauria d'avaluar. No hi ha manera, amb una revisió honesta, que una canonada que ajuda a accelerar l'aprofitament de la segona piscina més gran del món de carbó pot passar l'examen del medi ambient.

I ell ha deixat clar que l'avaluació ambiental no es durà a terme pels companys de la canonada de l'empresa que serà un expert i una avaluació independent. Anem a veure el procés com els falcons, assegurant-se que no sucumbeix a més amiguisme. Potser aquest esforç d'alguna manera petita a la neteja de la cultura de Washington del domini corporatiu que va arribar de manera tan dramàtica a la llum aquí en els correus electrònics i formularis de grup de pressió de la divulgació.

És important entendre com poc probable que aquesta és la victòria. Fa sis mesos, gairebé ningú fora de la ruta del gasoducte ni tan sols sabia sobre Keystone. Fa un mes, una enquesta secreta de "els de dins de l'energia" pel National Journal va descobrir que "pràcticament tots" espera l'aprovació fàcil de la canonada a cap d'any. Tan tard com la setmana passada el CBC va informar que TransCanada es movia grans quantitats de canonada a través de la frontera i la confiscació de terres per domini eminent, la certesa que el seu permís seria concedit. Un fet ha vingut espectacularment desfer.

El poble nord-americà va parlar en veu alta sobre el canvi climàtic i va respondre el president. Hi ha hagut algunes victòries parcials, fins i tot sobre l'escalfament global en els últims anys pel que fa que aquest dia tan important.

El president es mereix les gràcies per fer aquesta crida-que no és fàcil a la cara de la indústria dels combustibles fòssils i les seves reserves infinites de diners en efectiu. El més profund agraïment, però, van per: als nostres pobles indígenes, que va començar la lluita, a la gent de Nebraska que es van reunir amb tanta força, als científics que va explicar que està en joc, als grups ambientalistes que es van unir amb un propòsit comú passió, a la les escoles que es va il · luminar amb l'activitat, als líders religiosos que va aixecar un crit moral, als dirigents sindicals, que van reconèixer que el nostre futur econòmic es troba, al moviment d'ocupar aquest ajudat a impulsar la repulsió per operacions amb informació privilegiada, i sobretot a la gent en tots els estat i província que van construir el moviment que va prendre aquesta decisió inevitable.

La nostra lluita, per descomptat, és tot just ha començat. Alguns del nostre moviment diuen que aquesta decisió és la política de sempre: que el president ens vol fora dels carrers - i fora del seu pati davanter - fins després de les eleccions, moment en el qual l'administració pot aprovar la canonada, allunyant-se dels seus seguidors sense electoral conseqüència. El president ha de saber que si aquesta proposta de canonades d'alguna manera torna a sorgir en el procés de revisió, s'utilitzen totes les eines a la nostra disposició per evitar que cada vegada s'està construint, i si hi ha una lliçó dels últims mesos, tant en el nostre treball i en el Ocupar campaments a tot el món, és que de vegades hem de posar els nostres cossos en la línia.

Hem de deixar que el president i les companyies petrolieres saben que estem preparats per actuar en cas que tractar d'empènyer aquest oleoducte a través d'un parell d'anys. Hi ha una comprometen a prendre mesures violentes contra l'oleoducte al nostre lloc, i "I estarem mantenint els noms d'un correu electrònic emmagatzematge en condicions segures de manera que vostè serà el primer en assabentar-se de tot el que hem de fer en el futur. Vostè pot signar el compromís aquí:http://www.tarsandsaction.org/pledge

Mentrestant, ja que l'acció federal estarà en suspens durant un llarg tros, hem de trobar la millor forma de donar suport als nostres germans i germanes del Canadà, que són efectivament lluitant contra oleoductes proposta a l'oest de les sorres de quitrà al Pacífic. I hem d'ampliar el nostre treball per assumir totes les formes de "energia extrema" ara passa a primer pla: l'eliminació cim de la muntanya la mineria del carbó, la perforació d'aigües profundes del petroli, fracking de gas i petroli. Anem a mantenir l'enviament d'actualitzacions de tarsandsaction.org, a mantenir-nos saber el que hem de fer a continuació.

La setmana passada, els científics van anunciar que el planeta havia vessat una quantitat rècord de CO2 a l'atmosfera l'any passat, això és un signe de la desesperació de la nostra batalla és. No obstant això, prenem el valor de l'anunci d'avui de la Casa Blanca, ens dóna algunes pistes sobre com lluitar en el futur.

I jo simplement no puc agrair prou. Sé, pel meu propi cansament, el difícil que molts de vosaltres heu treballat. Va ser una bona feina, realitzat amb l'esperit correcte, i que s'ha assegurat una victòria improbable. Que són la causa que la victòria, que va bolcar enormes dificultats.

Me'n vaig al llit cansat aquesta nit. Però em llevo al matí llest per a la següent batalla, amb més confiança perquè sé que ets part d'aquesta lluita també.

Bill McKibben, per tarsandsaction.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...