"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

divendres, 29 de març del 2013

Les plantes vegetals compatibles


Us deixo un apunt traduït automàticament de http://www.gardenguides.com/ que ens fa referència a les plantes amigues i la seva combinació al hort i jardí per prevenir plagues. Espero que sigui útil per vosaltres.

Mentre que els jardiners saben que plantar calèndules a través d'un jardí de vegetals ajuda a confondre i repel · lir plagues, que no sempre és fàcil de recordar que les verdures treballen bé junts, ni per què. Cada conreador sembla tenir un mètode perfecte per posar verdures compatibles junts, però un provat uns pocs i veritables parelles o grups han resistit la prova del temps.
Tres germanes: blat de moro, frijol i carabassa Pole

El mètode de plantació més antiga companya i millor coneguts, el "tres germanes" pràctica - inventat pels americans nadius - es basa en el intercalat de pol fesols, blat de moro i carabasses o carabasses. Les tiges de blat de moro ancorar l'acord, el que permet fesols per utilitzar-los com un enreixat, mentre que la carabassa enfiladissa que creix entre les plantacions de blat de moro de fesol. Fesols, igual que totes les llegums, actuen com "abonament verd" mitjançant l'addició de nitrogen al sòl. Carabasses (incloent carbassa carbassa Butternut, carbassa i carabasses d'estiu vining) necessiten un munt de que el nitrogen per créixer i donar fruit. Els grans de blat de moro pol més ajuda per recolzar-lo en moments de fort vent. El blat de moro, és clar, proporciona un enreixat per als grans de pal, permetent que els grans madurin sense descomposició a terra. La carbassa, per la seva banda, ajuda a les altres dues plantes amb el seu fullatge abundant, que actua com a cobertura viu per suprimir les males herbes i retenir la humitat.
créixer les seves pròpies verdures, els utilitzen
Rave, la col, xirivia, fesols i enciam

"Jardí de Gaia", un llibre explora les tècniques d'agricultura sostenible, perfils d'origen gal · lès Ianto Evans agricultor, que va desenvolupar diversos dissenys de jardí vegetals basades en el "policultiu" tècnica - cultiu d'hortalisses i herbes que ajuden els uns als altres en les proximitats. Emissions Evans rave, enciam xirivia i llavors en un llit individual, i comença a les plantes de col interiors. També afegeix anet i calèndula per al llit de verdures. En el mètode d'Evans company de la sembra, els raves, que creixen ràpidament, donen ombra i la supressió de males herbes per les xirivies més lenta germinació i enciam. A les poques setmanes, Evans elimina alguns dels raves madurs i els reemplaça amb els plançons de col, que ajuden a fixar el sòl i prevenir l'erosió durant l'estació de creixement. Com algunes de les varietats d'enciam madures anteriors, Evans els collites i els reemplaça amb plantes de fesol arbustiu, que afegeixen nitrogen al sòl. La calèndula i anet, per la seva banda, repel · lir insectes depredadors, mentre que l'anet més atrau les vespes parasitàries, que ataquen els depredadors col.
Pastanagues i Cebes

En una escala molt més simple, tractar d'intercalar les pastanagues i les cebes. Cebes aparentment disfressar l'olor de pastanagues de la mosca blanca, que normalment ataca pastanagues, d'acord amb el Servei Nacional d'Informació per a l'Agricultura Sostenible (AINES).
Raves i carbassó

Raves, una mena de multi-propòsit "espantaocells" cultiu, segueix sent una de les favorites dels cultivadors de carbasses molts desesperats per aturar el barrinador vinya carbassa, que ataca, el carbassó, la carabassa patty pa, carbassa i carabasses. Susan Riotte, autor de "Amor Pastanagues Tomàquets", recomana la plantació d'uns pocs raves en un cercle al voltant de cada planta de carbassa, collita una mica i deixar que altres van a les llavors per continuar protegint la carabassa de barrinadors de vinya.
Cols i cols

Aquest aparellament, encara que no mútuament beneficiosa, es mostren resultats prometedors per a la dissuasió de l'arna de la col perjudicials, d'acord amb els AINE. En aquest cas, col actuar com "cultius trampa" per distreure les arnes de menjar les cols. Per descomptat, els jardiners sempre pot picar i menjar qualsevol supervivents col arrissada, però el punt aquí és la protecció de les cols més vulnerables.
Daikons i Broccoli

Una altra parella cultiu trampa consisteix a utilitzar els raves daikon per distreure escarabats puça de mastegar en els cultius de bròquil. Els escarabats tornada a les fulles dels raves al seu lloc. En aquest cas, les arrels de daikon supervivents poden ser collides juntament amb el bròquil saludable.
Els tomàquets i les pastanagues Espàrrecs (o)

Fulles de tomàquet conté una poderosa substància anomenada solanina, que repel · leix les plagues de certs vegetals, incloent l'escarabat de l'espàrrec. Files Riotte plantes de tomàquets per alternar amb les files d'espàrrecs perennes. Com el seu títol suggereix llibre, ella també va trobar pastanagues per beneficiar-se de la proximitat als tomàquets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...