"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dijous, 17 de novembre del 2011

L'accés a la vida silvestre ha de ser un dret no un privilegi

Avui, us deixo l'article del diari digital de Guardian.
Autor:Tony King
Font: guardian.co.uk , Dimecres 16 novembre 2011 15.51 GMT

Creix l'evidència que l'accés a un ambient ric en vida silvestre és essencial per a la salut i el benestar dels nens.
L'accés a un entorn verd, és essencial per al desenvolupament dels nens, sosté Tony King.

Fotografia: Murdo MacLeod
Cap govern ha reconegut l'accés a la naturalesa com un dret, però, pot i ha de generar beneficis per a tots en la societat. El Govern escocès està celebrant consultes sobre un dret de dels nens i els joves projecte de llei, per establir en la llei la responsabilitat dels ministres escocesos perquè la "deguda consideració" a la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de l'Infant La Convenció -. signada per tots els membres de de les Nacions Unides, excepte Somàlia i els EUA - es descriuen els drets fonamentals dels nens com ara el dret a la identitat, el dret a la vida i el desenvolupament, i el dret a ser escoltat.
Tots els drets 43 reconeguts per la Convenció són importants, i alguns clarament més fonamentals que altres, una sèrie de lluita dels països per assegurar-se que fins i tot alguns dels drets més bàsics són reconeguts i alguns activament obstruir. Les privacions terribles que pateixen les persones a tot el món no ha de fer oblidar les desigualtats socials i de salut que romanen al nostre propi país.

Quan la gent parla de els drets humans en el context de la natura, la conservació , sovint es refereixen a protegir els drets de les persones al món no industrialitzat per fer ús de les coses òbvies, la natura ens dóna, com els recursos de llenya, aliments i tradicionals. No obstant això, el fàcil accés a la natura, fins i tot als països rics com el Regne Unit, pot i ha de fer la vida de les persones sigui millor. Penseu en això: la gent el segon tendeix a comprar una vegada que es pot permetre el luxe és un lloc més agradable, més verd per viure, el primer sol ser un cotxe.

Els governs poden i han d'articular un nou dret: que tots els nens i joves tenen dret a créixer i viure en una qualitat alta, la vida silvestre ambient ric amb fàcil accés als beneficis per a la salut física i mental, els avantatges del desenvolupament i el joc d'oportunitats que proporciona.

Hi ha un cos creixent i contundent de l'evidència que l'accés regular i fàcil a un entorn ric en vida silvestre és essencial per a la salut dels nens i el benestar. Reconeixent - i actuar en conseqüència - el dret d'aquest món riques en vida silvestre és essencial per assolir una millor salut, millor assoliment educatiu i un millor desenvolupament social. La investigació publicada a The Lancet mostra que, fins i tot després que altres factors es tenen en compte, que viuen en un entorn verd, fa que la gent sana.

Un nen escocès en cinc té sobrepès i un de cada deu és obès, peròsabem que l'accés als atractius, la naturalesa rica en prats augmenta l'activitat física i redueix l'obesitat . Els nens que viuen en àrees urbanes ocupades on hi ha molts arbres tenen menors taxes d'asma i reduir les taxes de problemes de conducta com el TDAH, però Escòcia no té una estratègia de verd els carrers que tenen alts nivells de contaminació de l'aire.

Els nens que passen molt de temps jugant a l'aire lliure pateixen menys de la vista poc després a la vida que aquells que no ho fan. Els nens que tenen fàcil accés al medi natural tenen una millor autoestima, confiança en si mateix, independència, autonomia i iniciativa que els que no ho fan.

La naturalesa és bo per a la gent: anem a reconèixer el dret de tot nen a viure i créixer en un món ric en vida silvestre.

• Tony King és el cap de la política per al Fideïcomís de Vida Silvestre d'Escòcia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...