"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

divendres, 25 de març del 2011

HORT INFANTIL I ESCOLAR: CINC LLAVORS PER A NENS I NENES.


És temps de sembrar i cal triar els conreus per plantar al hort. Què sembrareu al hort amb els nens i nenes?. Doncs, cinc són les llavors que els nens i nenes diuen que més els hi agraden plantar són: el gira-sol, els ravenets, els tomàquets, les mongetes i les carabasses.


El gira-sol, la mongeta i les carabasses tenen llavors grans i de fàcil germinació, les plàntules al néixer són molt expressives, trencant la superfície del sòl, ensenyant els cotiledons i desprès les fulles. Les seves flors i els seus fruits són ideals per veure com creixen dia a dia. El tomaca i el ravenet són de llavor petita però de fàcil germinació. Els ravenets, les mongetes, el gira-sol i les carabasses és poden plantar directament, en canvi els tomaques podem fer planter i desprès trasplantar-los al bancal un cop passi el perill de gelada.

És important marcar el lloc on hem sembrat amb pedretes, etiquetes, petites estaques o pals de gelat (és bona idea guardar-los per reutilitzar-los al hort). Així no dubtarem on han de néixer les llavors. És molt interessant aprendre a reconèixer les plàntules de cada diferent hortalissa, per diferenciar-les de les males herbes, per això és molt important l’observació.

2 comentaris:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...