"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimecres, 9 de març del 2011

TALLANT LA GESPA O HERBA NATURALITZADA.


En el meu cas la gespa s’ha convertit amb una  herba naturalitzada, el que la fa més rustica, és una barreja natural de gramínies,  on també si hi fan alguns dents de lleó, violes i camamilla. Ja fa 15 anys que vaig plantar la gespa i fa 10 que he deixat de preocupar-me especialment per la perfecció i la barreja que tinc actualment és verda tot l’any, només regant uns  5 o 8 cops a l’estiu.

Com que rego poc cal tallar-la menys. Per tallar la gespa utilitzo el sistema de no recollir-la i deixar les restes al sol que són un fertilitzant natural. Només a la tardor o la primavera si el temps és molt humit i necessito fer compost llavors la recullo i poso a la pila per que fermenti i obtenir un bon compost.

A les fotos podeu veure com queda un cop tallada i les restes que queden, en aquest cas la vaig deixar més llarga per que es vegi l’efecte a les fotos.

El sistema de no recollir estalvia temps, combustible i més a més no cal adobar.  Recomanat especialment en jardins naturals i de baix manteniment, on la gespa és per viure-la, especialment si teniu algun animal domèstic. No recomanat si voleu una gespa perfecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...