"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 13 de març del 2011

El terratrèmol del Japó: la batalla per evitar el desastre

Del diari digital The Telegraph us deixo el següent article sobre la planta nuclear japonesa 'Fukushima I' accidentada ahir. Esta traduïda automàticament del angles.

Els enginyers estan lliurant una batalla desesperada per evitar un col.lapse en un terratrèmol va danyar reactor nuclear després d'una gran explosió a la planta.

Un fixa d'un vídeo de l'explosió a la central nuclear de Fukushima després del terratrèmol del Japó

Per Richard Gray , corresponsal de Ciència 09:00 PM GMT 12 març 2011

Més de 90.000 residents en un radi de 12 milles al voltant de la planta van ser evacuades després de l'explosió a la planta de Fukushima Daiichi l'energia nuclear, mentre que l'ajuda del govern japonès que era qüestió de pastilles de iode a les dels voltants, en un intent de protegir contra els efectes nocius de la radiació.

L'accident, que es creu haver estat causada per una acumulació de gas hidrogen en l'interior de l'edifici que alberga la unitat de la planta del reactor nuclear 1, ha estat qualificat com un dels cinc pitjors accidents nuclears de la història després del desastre de Txernòbil el 1986 i l'accident de Three Mile Island a 1979.

L'aigua de mar estava sent bombat en el reactor en un intent per refredar el nucli radioactiu. Una catastròfica acumulació de gas hidrogen en l'interior de l'edifici que albergava el reactor va provocar una explosió al principi del dia, destruint l'estructura i llençar les deixalles radioactives en l'aire.

Els equips d'especialistes van ser el control dels nivells de radiació al voltant de la planta com els vents del sud amenaçar amb portar a alguns dels pols radioactiva cap als assentaments circumdants.

Com a mínim quatre treballadors i tres residents evacuats de la ciutat de Futaba-machi havien estat exposats a la radiació i la vigilància al voltant de la planta va revelar que els nivells de radiació havia arribat a 1.015 sieverts micro després de l'explosió, però que ràpidament va caure a 64 sieverts micro. Una dosi de 1.000 sieverts micro és considerat com el límit d'exposició segura en un any.

ARTICLES RELACIONATS

Els temors de pitjor accident del reactor nuclear de prevaler a Tòquio 12 març 2011

desastre nuclear temut al Japó després de l'explosió de centrals elèctriques12 març 2011

Explosió a la planta nuclear de Japó 12 març 2011

missions de rescat i alleujament d'entrar en acció 12 març 2011

terratrèmol del Japó: "És com una escena d'una pel.lícula de terror ' 12 març 0201

Els nivells de radiació al voltant de la planta d'energia, en Futaba, al nord-est del Japó, després de l'explosió es va reduir al voltant del 64 sieverts micro i experts va insistir que la quantitat de radiació alliberada va ser encara probabilitats de representar un risc per la salut.

autoritats de salut pública en el Japó es prepara també per a distribuir pastilles de iode de potassi en la nit de dissabte als residents a les àrees al voltant de l'explosió a la planta i la propera planta de Fukushima daini energia nuclear, que també va ser amenaçat amb una crisi arran del terratrèmol.

iodur de potassi es pot utilitzar per protegir contra alguns dels efectes nocius de l'exposició a la radiació.

Els temors d'un desastre nuclear en tota regla després de l'explosió es van suavitzar després d'una inspecció va revelar el vas de contenció que envolta i protegeix el nucli nuclears reactiva seguia intacta.

Tokyo Electric Power Company, l'empresa privada propietària de la planta, va dir que era per cobrir el reactor amb aigua de mar en un intent per refredar les piles de combustible nuclear al nucli.

Si es permet que es sobrecaliente, les piles de combustible poden fondre's i trencar-se, donant lloc a grans quantitats de material radioactiu s'escapa a la cambra de reacció i potencialment en el medi ambient circumdant.

cap de gabinet del Japó, Yukio Edan secretari va dir que prendria entre cinc i deu hores per omplir el nucli del reactor amb aigua de mar i prop de deu dies abans que el reactor de 40 anys podria arribar a ser segur.Va dir que l'àcid bòric - que pot controlar la distribució del combustible nuclear d'urani - també s'afegeix a l'aigua de mar.

Ell va dir: "El reactor nuclear està envoltat per un recipient del reactor d'acer, que després és envoltat per un edifici de formigó. L'edifici de formigó es van esfondrar. Ens vam assabentar que el contenidor a l'interior del reactor no va explotar.

"Hem confirmat que el recipient del reactor no va ser danyat. L'explosió no es va produir a l'interior del recipient del reactor. Com a tal, no hi havia gran quantitat de fuga de radiació a l'exterior. "

La decisió d'afegir aigua de mar per al reactor va ser ahir a la nit es descriu com una "acció dràstica" per alguns experts en energia nuclear.

Es creu que l'explosió va ocórrer després del terratrèmol de divendres eliminat la font d'alimentació que operaven els sistemes de refrigeració per als tres reactors actius en la central de Fukushima Daiichi i dos reactors addicionals a la planta de Fukushima daini.

En circumstàncies normals, l'aigua és bombada a través de la càmera de reacció per refredar les piles de combustible nuclear.

Sense aquest mecanisme de refredament de les pastilles de combustible d'urani poden sobreescalfar, causant la carcassa de ceràmica i de metall que envolta a fondre i trencar-se, permetent que el material radioactiu es surti.

Una emergència còpia de seguretat de la font d'alimentació funciona durant la primera hora crucial durant el tancament per restaurar el sistema de refrigeració, però el refredament de dos dels reactors de Fukushima Daiichi i dos en la de Fukushima daini no, el que va desencadenar temors d'un col.lapse en els reactors restants ja que les temperatures dins d'augment sense control.

Pressió dins dels recipients de reacció major contenció a mesura que l'aigua es converteix en vapor, obligant als funcionaris a la planta de Fukushima Daiichi donar curs a algunes de les de gas en els edificis contenen els reactors.

Es creu que en l'augment de les temperatures en el centre, que han arribat a més de 1.000 graus Fahrenheit, els tubs de metall de zirconi que contenia el combustible nuclear causat la ruptura d'aigua en el reactor de gas d'hidrogen, que va ser ventilat, juntament amb el vapor d'aigua a l'edifici.

Dins de l'edifici l'hidrogen s'han barrejat amb l'oxigen de l'aire i només una espurna podria haver provocat l'explosió. L'explosió va coincidir amb una rèplica violenta.

Dramàtiques imatges de televisió capturar el moment en que l'edifici va explotar, llançant un núvol de pols fosca fum i runes en el cel. Més tard, només la estructura de l'edifici es pot veure encara en peu.

"Els reactors s'apagui automàticament i no les fonts d'alimentació per als sistemes de refrigeració," va dir Ian Posa Lacey de l'Associació Nuclear Mundial.

"La clau és mantenir els reactors fresc i evitar qualsevol mal funcionament de combustible que pot portar a un col.lapse."

"Les hores extraordinàries la calor de la reacció disminueix i prop de 24 hores després de l'aturada, la calor s'haurà reduït a 0,5 per cent."

Els temors que el sobreescalfament del nucli del reactor podria desencadenar un desastre de Chernobyl estil es va esvair com el recipient de la reacció segellada que conté el combustible radioactiu no estava trencat.

agència de seguretat nuclear del Japó va dir que l'accident va ser qualificat com quatre a la nuclear i radiològica Internacional Event Scale.El desastre de Txernòbil, el pitjor accident nuclear del món civil, va ser qualificat com un set, mentre que l'accident de Three Mile Island a Pennsylvania el 1979 va ser qualificat com un cinc en l'escala.

Però gran Joan, un consultor independent d'energia nuclear, va dir que l'accident japonès va ser probablement més greu que l'incident de Three Mile Island, on una fusió parcial va causar grans danys en el reactor, però només els baixos nivells de radiació va ser posat en llibertat en el medi ambient.

Va acusar les autoritats japoneses deliberadament minimitzant la gravetat de l'incident per por de provocar pànic entre la població.

especialistes en radiació estaven treballant amb els meteoròlegs per controlar com la radiació es propagui. El vent està bufant des del sud de prendre'l lluny de la més gran de Japó centres de població, incloent Tòquio, però hi ha temors que podria bufar en la direcció oposada, el que podria posar en risc a milions.

"A aquests nivells la radiació afecta la salut serà molt baix", va explicar el professor Simon Pimblot, un expert en química de la radiació en Dalton Institut Nuclear de la Universitat de Manchester. "Vostè hauria d'estar exposat per un temps molt llarg - estem parlant de la vida exposicions llargues - perquè hi hagi un risc apreciable".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...